Догляд за літніми людьми

Догляд за людьми похилого віку: реальність очима практика

Догляд за людиною похилого віку вимагає великої віддачі: як і фізичної, так і емоційної. Крім незворотних змін, що відбуваються в організмі, у людей похилого віку часто зростає потреба в спілкуванні та душевній близькості. Дати повною мірою те, що дійсно потрібне, родичам не завжди під силу.

Постійна зайнятість, необхідність утримувати сім’ю, побутові турботи часом просто не залишають часу на те, щоб приділити його близькій людині похилого віку.

Найкращий вихід у такій ситуації — довірити догляд професіоналам. Повноцінна гігієна, комфортний режим, збалансоване харчування позитивно позначаться на самопочутті. При цьому буде задоволено головну потребу — у простому людському спілкуванні.

Пансіонат для людей похилого віку: інша правда

У свідомості багатьох людей будинок для людей похилого віку досі виглядає як похмуре місце, куди здають старих, що стали непотрібними. Кидають, щоб вони доживали свого віку. Навіть високий рівень патронажного та побутового обслуговування часом сприймається немов відкуп. Громадська мораль гуде докором: як ти міг!

Але будь-яка медаль має дві сторони. Життя йде вперед, пропонуючи нам нове та найкраще. Ось як виглядає насправді приватний пансіонат з догляду за літніми людьми.

  • Це місце, де дорослі люди цілодобово оточені турботою персоналу — і близьким не треба смикатися весь день у здогадах та побоюваннях.
  • У будь-якій непередбаченій ситуації допомога надається негайно — тоді кожна дорога хвилина використовується на благо.
  • Режим побудований з урахуванням вікових особливостей. Люди похилого віку досить відпочивають, проводять багато часу на вулиці, повноцінно харчуються, отримують весь комплекс гігієнічних процедур.
  • У пансіонаті для людей похилого віку не відчуває себе самотнім. Перебуваючи в оточенні однолітків, люди похилого віку ніби розквітають: вони згадують молодість, розповідають один одному про дітей і онуків, діляться думками і навіть фліртують.
  • Дивлячись на тих, хто проживає в пансіонаті, важко погодитися з тим, що пенсія — період доживання. Очевидно, що без цієї складової догляд за людьми похилого віку був би не повним.

Кому довірити догляд за хворими та старими

Пансіонат «Сонячний Парк» запрошує людей похилого віку для тимчасового чи постійного проживання. Приватна установа – це можливість забезпечити комплексний догляд за старими та створити умови для повноцінного спілкування. При цьому родичі залишаються найближчими людьми: вони безперешкодно відвідують людей похилого віку, підтримують їх і разом з ними радіють дрібницям.

Висококваліфікований персонал здійснює у тому числі догляд за літніми після 80 років з важкими формами захворювань. Тут для кожного знайдеться частка тепла, яке зігріє та дасть сили жити далі. Часто проживаючі знаходять однодумців як серед ровесників, а й у особі працівників пансіонату. Що може бути краще, ніж знати, що близька тобі людина знаходиться там, де їй добре?

Чи доступна в приватному будинку для літніх людей така послуга, як догляд за літніми людьми?
Так, приватний будинок для людей похилого віку «Сонячний Парк» спеціалізується на такому сервісі, як догляд за літніми українцями. До нас поселяються для поправки здоров'я, що похитнулося, у зв'язку з загостренням патології серцево-судинної системи, в рамках підтримки стабільного самопочуття при таких тяжких хворобах, як рак, пневмонія, цукровий діабет. Ми надаємо комплексні послуги, які гарантують покращення якості життя пацієнтів. Поряд з цим, наші співробітники консультують родичів постояльців, намагаються зробити так, щоб по можливості вся сім'я ставала здоровішою та оптимістичнішою. Старих доглядають доглядальниці та медсестри, які пройшли спеціальну перевірку та психологічну підготовку. Персонал чуйний і запобіжний. Наші пацієнти ніколи не скаржилися на грубість чи некоректне ставлення до себе.
Чи не почуваються старі постояльці хоспісу відірваними від родичів?
Ні, звісно, ​​не відчувають. У приватному санаторії «Sunny Park» інтернет доступний цілодобово також, як і телефонія. Сім'я завжди «на дроті», а літні українці, які перебувають у нас у гостях, по можливості та за бажанням активно цим користуються. Медсестри і доглядальниці, що пройшли спеціальну психологічну підготовку, охоче їм сприяють. Няня завжди допоможе постояльцеві влаштувати сеанс відеозв'язку з рідними людьми за допомогою програми на смартфоні або планшеті, а також допоможе в здійсненні телефонного дзвінка. Психологи та терапевти заохочують родинні контакти. Отже, зв'язок із родичами є для наших пацієнтів важливим аспектом соціальної адаптації та відновлювальної програми. У будівлі хоспісу є спеціальне приміщення, призначене для того, що наші підопічні могли відзначати святкові дати у родинному колі та приватно спілкуватися з рідними.
Яке харчування надано пацієнтам у рамках догляду за літніми людьми?
Харчування в приватному геріатричному пансіонаті «Санні Парк» збалансоване та проводиться у відповідність до призначення. При вступі до нас кожен постоялець проходить лікарський огляд, за необхідності додатково здає деякі аналізи. На основі отриманих даних та актуальних аналізів фахівець діагностує поточний стан пацієнта та дає відповідні рекомендації. У тому числі формує збалансовану дієту. Таким чином, кожен постоялець 4 рази на день харчується так, як йому потрібно для проходження оптимальної профілактики або підтримки позитивної динаміки розвитку хвороби. Страви готуються зі свіжих продуктів. Враховуються побажання та переваги підопічних за смаковими параметрами. При опіці лежачого та тяжкохворого пацієнта можливо, щоб доглядальниця годувала його індивідуально.
Чи здійснюють співробітники «Sunny Park» допомогу старим, обтяженим хворобою Альцгеймера?
Так, літні українці, які страждають на хворобу Альцгеймера, отримують у приватному геріатричному пансіонаті «Сонячний Парк» гідний догляд. Вишколений персонал нашої установи забезпечує своїх постояльців кваліфікованим гігієнічним, терапевтичним, медикаментозним та психологічним обслуговуванням. Лікарі всіх течій сучасної патронажної служби формують об'єктивну діагностику в кожному окремому інциденті. Пацієнти, яких дошкуляє хвороба Альцгеймера, є одним із профільних напрямків нашої професійної діяльності. Отже, їм адресовано вміння, досвід, навички та доброзичливе ставлення наших працівників. Доглядальниці та няні гарантують ретельний догляд за літніми підопічними, гігієну та своєчасні процедури. Спілкування з однолітками допомагає соціально адаптуватися та знову відчути пульс життя.
Що входить у послуги доглядальниці при догляді за старими?
Весь персонал, який працює в приватному будинку для людей похилого віку «Sunny Park», проходить суворий при вступі до нас. Згодом кожен успішний кандидат проходить спеціалізовану підготовку у психолога. Тому наші няні та медсестри надають послуги з догляду за літніми українцями на високому професійному рівні. Це гігієнічна опіка: вони миють і переодягають пацієнтів, подають судно, змінюють памперси, щодня здійснюють у кімнатах вологе прибирання та провітрювання, проводять профілактику пролежнів, підстригають нігті. Поряд із цим, медсестри роблять уколи та перев'язки, ставлять крапельниці та клізми, своєчасно забезпечують пацієнтів медикаментами. У тих випадках, коли підопічний не в змозі самостійно приймати їжу, доглядальниці годують тяжкохворих індивідуально. Зазначимо, що ні санітарки, ні няні не допускають грубого поводження чи некоректних зауважень. Вони лагідні та доброзичливі стосовно старих постояльців.
Бажаєте отримати консультацію?
Залишіть заявку - наші фахівці підберуть оптимальний варіант послуг