Догляд за інвалідами, поради щодо догляду та реабілітації інвалідів І, ІІ та ІІІ Груп Інвалідності

будинок для літніх людей « Sunny Park », геріатричний пансіонат, хоспіс та догляд за людьми з інвалідністю

уход за инвалидами в доме престарелых «Sunny Park»У сучасних реаліях доглядати за інвалідами припадає на шкоду кар’єрі та соціальній реалізації. Такі серйозні обставини. Ваші рідні люди, які волею долі отримали інвалідність, не мають того, що більшість не цінує щодня, не дякує за цей дар долі. Подумайте про те, чим спочатку обдаровує природа майже кожного з нас. Це потенційно необмежені можливості, маса енергії та невитрачених сил, які часом застосовуються не так, як нам хотілося б.

Особливо сумні випадки, коли у похилому віці калічать хвороби. Досить жорстоко ставати малопотужною, обмеженою в рухах людиною тоді, коли і без того вже пересуваєшся насилу, коли ослабли зір і слух, мучать різноманітні хвороби і неприємні, болючі відчуття. Дуже важливо після досягнення певного стану організму задуматися про те, щоб зберегти ресурси здоров’я, які ще доступні. У цьому питанні неоціненну послугу надасть приватний будинок для людей похилого віку «Сонячний парк».

Вишколений персонал готовий проводити цілодобовий догляд за лежачими, тяжкохворими , виконувати всі необхідні дії гігієнічної властивості, пов’язані з годуванням та переміщенням пацієнта. На допомогу приходять фізична чистота, психологічний комфорт, вивірений діагноз, раціональна дієта, правильне призначення медикаментів, професійне виконання медикаментозних та оздоровчих процедур.

Команда серйозних фахівців, яка очолює приватний геріатричний пансіонат « Sunny Park », візьме на себе всі питання, пов’язані із забезпеченням Вас чи Вашого родича комплексним наглядом із застосуванням сучасних інструментів, технологій та засобів. Цілодобовий догляд не дасть недуги заволодіти організмом, занурити пацієнта в депресивний стан, позбавити надії якщо і не на повне лікування, то на спокійне, безболісне закінчення природного циклу життєдіяльності.

Скільки прецедентів підкаже жорстка повсякденність, коли інвалідами стають люди похилого віку, які пережили ішемічний інсульт, інфаркт міокарда або перелом хірургічної шийки стегна ? Ті, хто страждає на хворобу Альцгеймера або Паркінсона, ті, у кого цукровий діабет, артрит, артроз вже й так сильно нездорові , а якщо з ними відбувається ще якесь нещастя? У разі невдалого падіння чи елементарної побутової травми пенсіонерам загрожує інвалідність певної категорії.

Які існують групи інвалідності та в чому специфіка кожної з них?

Турбота про інвалідів групи №1

Основною відмінністю побуту пацієнта, обтяженого першою групою інвалідності, є його нездатність до повсякденного самообслуговування. Йдеться такому діагностуванні стану хворого, у якому передбачається практично безперервне перебування у ліжку.

Характеризується такий сковуючий режим, що дуже виснажує наступними особливостями:

  • Повна відсутність такої можливості, як самостійне пересування в житловому приміщенні, вихід на вулицю, сад, парк, прогулянку. Людина не здатна пройтися, зустріти знайомих, обговорити новини, вирішити нагальні проблеми, насолодитися звуками лісу, співом пернатих, зміною сезонів.
  • День за днем тягнуться одноманітно, не обіцяють жодних змін на краще, нагнітають атмосферу чогось тяжкого та неминучого. Психологічний тиск рутини, що повторюється, до крайності втомлює, відсутність навіть уявного розмаїття призводить до сутінкового розладу психіки.
  • Через неможливість щоденного спілкування зі старими знайомими у доброзичливій атмосфері, зустрічей із сусідами та колишніми товаришами по службі втрачається контакт із дійсністю. Не відбувається обговорення актуальних тим, що негативно впливає на роботу мозку. Такими симптомами часто характеризується деменція та старечий склероз – і не завжди до кінця зрозуміло, що є причиною, а що є наслідком.
  • Своєчасне вживання їжі в раціональній кількості та дієтичному складі, що заповнює щоденний обсяг нутрієнтів, здійснення елементарних процедур особистої гігієни стають неможливими у зв’язку з фізичною обмеженістю та перманентними провалами в пам’яті.

Доступна в приватному будинку для людей похилого віку «Сонячний парк» послуга — догляд за інвалідом 1 групи Україна — забезпечить літній людині побутовий та профілактичний баланс, оптимізує її персональне середовище, продовжить йому життя, зробить її радісніше та спокійніше.

Чи можна віднести до цієї категорії тих пацієнтів, стан яких приватний будинок для людей похилого віку . Park » відновлює після серйозних кістково-м’язових травм?

Так, безперечно можна. Забезпечення необхідною медикаментозною опікою, збалансованим фізіотерапевтичним доглядом та харчуванням людей похилого віку з травмами та лежачих хворих, як і догляд за інвалідами, є пріоритетним напрямком діяльності нашого приватного геріатричного пансіонату. Літні люди, обтяжені невиліковними захворюваннями, що позбавили їхньої рухливості, отримують у приватному хоспісі той спектр послуг, який можливий лише за стаціонарного спостереження від запрошених фахівців різних напрямків — травматолога, геронтолога, реаніматолога, гастроентеролога та інших. Основним критерієм вибору в питанні помістити похилого пенсіонера в хоспіс або намагатися доглядати близьку людину в домашніх умовах, хоча б і із залученням няні або погодинної медсестри, що приходить, залишається фактор якості і професіоналізму.

уход за инвалидами в частном гериатрическом пансионате «Sunny Park»Початковий етап догляду за травмованими людьми похилого віку, близькими за симптоматикою до інвалідів першої групи, протікає близько місяця і характеризується накладкою гіпсової пов’язки, статичним станом. Іммобілізаційна методика потребує мінімізованої рухливості в рамках підтримки циркуляції крові в організмі. Це необхідно, щоб виключити здеревіння кінцівок, оніміння тканин та м’язів. Другий етап довжиною близько півтора місяця передбачає збільшення обсягів ЛФК у повсякденному побуті пацієнта, міостимуляцію , обов’язкові водні процедури, які є незамінними при розробці пошкоджених кінцівок, масажі різних видів, навчання самостійності при виконанні елементарних гігієнічних сеансів. На третьому етапі обсяги тренувань зростають під безперебійним контролем фахівця і лише за умови, що порвані м’язи зрослися, а кісткові тканини пройшли ремоделювання . Відбувається реконструкція амплітуди руху кінцівки, м’язи розробляються та зміцнюються.

Турбота про інвалідів групи №2

Передбачається, що в другій групі інвалідів перебувають пенсіонери, які досягли похилого віку, старше 60, 70 і 80 років, але не втратили можливість обслуговувати себе самі. Однак все залежить від тяжкості недуги і точності діагностування. При треморі, властивому хворобі Паркінсона, при частковій втраті зору, ампутації кінцівки, при переломі хірургічної шийки стегна, іншій важкій травмі або хворобі людині похилого віку необхідні увага і огляд на професійному рівні.

Опіка дозволить уникнути тих ускладнень, яких часто призводить неправильний, дилетантський підхід до лікувального процесу, недотримання рекомендацій досвідчених фахівців.

Звернувшись до приватного шпиталю « Sunny Park », Ви зможете спокійно приступити до реалізації нагромаджених планів, виконати намічені обсяги робіт, але повернутися до них повною мірою не було можливості через необхідність фізично бути присутніми у нескінченних чергах на прийом у поліклініці, через щоденні маніпуляції, які доводилося здійснювати біля ліжка хворого. Доглядальниці та нянечки з погодинною оплатою не зможуть відповідати вимогам, які сучасна медицина пред’являє до виконання інноваційних методів лікування.

Як до комплексу послуг з догляду за інвалідами персоналом приватного шпиталю «Сонячний парк» включено паліативну допомогу?

Перш ніж відповісти на це питання, необхідно конкретизувати зміст цього терміну. Що ми маємо на увазі, коли говоримо про надання паліативної допомоги? Походження цього прикметника старовинне, навіть давнє — слово « палій » означало плащ, покривало, накидку. У сучасному контексті йдеться про покриття недуги знеболювальною накидкою з медикаментозної та психологічної допомоги. Таким чином, ми не зцілюємо невиліковну патологію, але робимо її більш терпимою для тіла, прийнятною на філософському рівні, нівелюємо больовий синдром, морально підтримуємо всіх родичів, які переживають непростий час.

Приватний хоспіс допомагає у догляді за інвалідами, які страждають на онкологію, недоумство, склероз, хвороби Паркінсона, Альцгеймера, артрит і артроз у важких формах. Навчений і компетентний персонал робить останні роки, місяці, дні хворих людей похилого віку спокійними і умиротвореними. У нашому геріатричному пансіонаті сформована домашня, затишна атмосфера, в якій для постояльців стають природними та щоденними такі форми дозвілля, як спілкування з однолітками, спільний перегляд телепрограм та кінофільмів, прослуховування класичної, фольклорної та популярної музики, настільні ігри.

За безпосередньою участю «сестер милосердя» нашим постояльцям цілий рік доступне дозвілля на свіжому повітрі в парковій, рекреаційній зоні. Для інвалідів і лежачих хворих це можливо за допомогою каркасних нош, ходунків, інвалідних крісел. У будинку приватного будинку для людей похилого віку є приміщення, в якому родичі можуть поспілкуватися зі своїм дорогим старим, відзначити сімейне свято, відпочити від суєти зовнішнього світу. На території хоспісу цілодобово доступний Інтернет. Доброзичливі доглядальниці завжди допоможуть здійснити дзвінок по телефону або провести сеанс відеозв’язку за допомогою мобільного додатка на смартфоні. Наші постояльці не почуваються самотніми чи відрізаними від суспільства, від рідних людей — завжди на зв’язку та в курсі останніх новин.

Чи можна розраховувати на грошову допомогу на допомогу по догляду за інвалідом?

Після того, як Ви оформили у соціальній службі відповідні документи на догляд за інвалідом першої, другої чи третьої групи, можна розраховувати на допомогу, яка становить від 7% до 15% від прожиткового мінімуму в Україні. Розмір компенсації є надзвичайно малим для того, щоб інвалід був забезпечений медикаментами, цілодобовою опікою, збалансованим харчуванням, заходами з реабілітації, які включають ЛФК, масажі та фізіотерапевтичні процедури, регулярними візитами компетентного лікаря.

Виходячи з цього факту стає зрозуміло, що кращий варіант поміщення інваліда у приватний санаторій, де всі заходи щодо догляду за хворим будуть доступні в комплексі. Це надійніше в плані лікування і менш витратно , оскільки патронажне та реабілітаційне обслуговування інвалід отримає з одного джерела.

Нагадаємо, що приватний будинок для людей похилого віку Park » надає інвалідам можливість підтримувати досягнутий рівень самопочуття шляхом проходження оздоровчих та відроджуючих програм. Санаторій для літніх пропонує водні процедури та масажі, які важко досягти для тих, хто перебуває на амбулаторному лікуванні. Досвідчені інструктори проводять індивідуальні та колективні заняття дихальною гімнастикою, яка незамінна у процесі реабілітації після ішемічного інсульту, інфаркту міокарда, перелому хірургічної шийки стегна чи інших захворювань та травм, пов’язаних із серцево-судинною системою або опорно-руховим апаратом. Велике значення має також підготовка обслуговуючого персоналу як у професійному, і у фізичному сенсі. Для того , щоб транспортувати та переміщати лежачого хворого на процедури потрібні сильні руки та міцна спина, які є у наших санітарок.

 

Яке харчування надасть приватний будинок для людей похилого віку «Sunny Park» у рамках заходів щодо догляду за інвалідом?
Приватний геріатричний пансіонат «Сонячний парк» піклується про своїх постояльців цілодобово 7 днів на тиждень. Це стосується як догляду, турботи про самопочуття пацієнтів, так і надання побутових зручностей, розслаблюючого дозвілля та раціонального харчування. Досвідчені запрошені геронтологи, реабілітологи, гастроентерологи та дієтологи скрупульозно вивчають кожен прецедент таких захворювань, як деменція, артрит, цукровий діабет, артроз, остеохондроз, хвороби Паркінсона, Альцгеймера та інші хвороби. На основі актуальних аналізів кожному інваліду або лежачому хворому складаються індивідуальні меню та графік харчування, які оптимально йому підходять та максимально сприяють ефективному лікуванню. Дієти формуються з урахуванням смакових уподобань людей похилого віку, страви готуються зі свіжих продуктів, доброзичливі доглядальниці та няні допомагають у прийомі їжі. Обстановка та умови проживання, рівень патронажного обслуговування у кожному госпіталі та хоспісі нашої мережі вигідно відрізняються від домашніх умов утримання інвалідів. Ми прагнемо того, щоб хворі не відчували себе забутими рідними людьми та відірваними від своїх сімей, тому намагаємося забезпечити комфорт у всіма і, у тому числі, у можливості смачно та корисно харчуватися.
Чим кращим є приватний геріатричний пансіонат «Сонячний парк» у догляді за інвалідом порівняно з амбулаторним лікуванням?
Коли літній пацієнт надходить у приватний будинок для літніх людей «Sunny Park», він повністю переходить під опіку патронажних працівників та обслуговуючого персоналу нашої установи. Вишколені співробітники з любов'ю та повагою опікуються старими 24 години 7 днів на тиждень у будні, вихідні та святкові дні. Такі захворювання, як старече недоумство, деменція, артрит, артроз, реабілітація після інфаркту міокарда, ішемічного інсульту, перелому хірургічної шийки стегна або інших серйозних травм потребує постійного контролю — літній людині з цією проблемою поодинці не впоратися. У нашому хоспісі є все необхідне для того, щоб проводити аналізи, робити рентген та діагностувати поточний стан пацієнтів. Геронтолог, реабілітолог чи фахівець іншого напряму проконсультує кожного інваліда, лежачого чи онкохворого. Медсестра виконає укол, здійснить прийом ліків за призначеним графіком, а дбайлива нянька подбає про особисту гігієну постояльця. У домашніх умовах все це дуже важко здійснити, а в більшості випадків - неможливо. Відвідувати лікаря в ході амбулаторного лікування, здавати аналізи та проходити фізіотерапевтичні процедури нелегко, коли Ваш родич знерухомлений або обтяжений проблемами опорно-рухової системи. Персонал нашого госпіталю має такі засоби транспортування всередині будівлі і на прилеглій території, як ходунки, каркасні ноші, інвалідні крісла. Санітарки забезпечують підтримку ходячим хворим, а тим, хто прикутий до ліжка, гарантовано стаціонарну опіку.
Як швидко можна розмістити інваліда або хронічного хворого на приватний хоспіс «Sunny Park»?
Для того, щоб Ваш літній родич, який страждає на онкологічні захворювання, хворобу Альцгеймера, Паркінсона, деменцію, артроз, що потребує реабілітації після перелому хірургічної шийки стегна, інфаркту або інсульту », Вам необхідно максимально швидко зв'язатися із представником компанії. Наші компетентні менеджери готові проконсультувати Вас за телефоном та призначити зустріч для оформлення необхідної документації. Усі юридичні питання можуть бути врегульовані в найкоротші терміни в обхід бюрократичної тяганини. Ми надаємо послуги з транспортування клієнтів, які досягли похилого віку, супровід патронажної служби, миттєву консультацію спеціаліста.
Як отримати інформацію про поміщення інваліда у приватний хоспіс «Сонячний парк»?
Номер мобільного телефону: +38 (067) 153-05-05 Електронна адреса: domprestarelih.od@gmail.com
У яких містах України пансіонат здійснює догляд за інвалідами?
Київ, Одеса, Вінниця, Кропивницький (Кіровоград), Полтава, Харків, Дніпро (Дніпропетровськ), Рівне, Херсон, Луцьк, Хмельницький, Житомир, Львів, Суми, Черкаси, Запоріжжя, Миколаїв, Тернопіль, Чернігів, Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці.
Бажаєте отримати консультацію?
Залишіть заявку - наші фахівці підберуть оптимальний варіант послуг