Куди можна здати лежачого хворого?

Серйозна та невиліковна хвороба одного з членів сім’ї завжди стає важким випробуванням для близьких йому людей. Цілодобовий догляд та постійне медичне спостереження вимагають багато фізичних та моральних сил. Іноді через деякі обставини, рідні не в змозі впоратися з таким обов’язком і ставши заручниками ситуації порушують питання, як і куди здати хворого, забезпечивши йому гідний догляд.

Самостійний догляд за людиною, що лежить, вимагає багато вільного часу, медичних навичок, а також значний емоційно – вольовий резерв працездатності.

Люди, яким довелося зіткнутися з такою проблемою, вважають, що дуже важко справлятися з депресіями, пов’язаними із змінами поведінки хворої людини. За відсутності впевненості у своїх силах краще проаналізувати та розглянути всі варіанти його змісту.

Патронажна доглядальниця

Особі, яка наглядає за важким хворим, слід мати не тільки медичну освіту і певні знання в галузі психології, але й мати здорову нервову систему і вміння привернути до себе хвору людину.

Прийняття доглядальниці на роботу має свої переваги, одним із пріоритетів є те, що хворий має можливість залишатися вдома, у звичній для нього сімейній обстановці, а родичі мають можливість спілкуватися з ним. Гідність доглядальниці полягає і у фінансовому питанні, оскільки послуги догляду за хворим вдома коштують дешевше, ніж у спеціалізованих закладах. Однак при виборі приватної доглядальниці існує ризик, що зіткнуться з недобропорядним і безвідповідальним працівником, дія якого може негативно позначитися на стані хворого.

Державні заклади

Спеціалізовані установи, що знаходяться на державному забезпеченні (хоспіси, будинки для людей похилого віку, геронтопсихологічні відділення, центри паліативної терапії) також можуть прийняти на піклування лежачих хворих , проте здати в подібні заклади родичів за заявою нелегко.

Здебільшого до бюджетних установ визначаються безрідні хворі люди. Оформлення здійснюється у порядку встановленої черги через відділи соціального захисту за місцем прописки.

Приватний пансіонат «Сонячний Парк» для хворих та  літніх людей

В Україні багато санаторіїв, пансіонатів та медичних центрів готових прийняти лежачих хворих і цим забезпечити їм відповідний догляд на платній основі. Перш ніж визначиться з вибором, слід ознайомитися з умовами, в які буде поміщений хворий, а також зібрати інформацію про медичне обслуговування, що надається, про виконання реабілітаційних та відновлювальних заходів.

Переваги проживання у пансіонаті

Пансіонат «Сонячний Парк» ідеальне місце для людей похилого віку та лежачих хворих, де всі постояльці будуть забезпечені цілодобовою увагою, регулярним лікувально-профілактичним обслуговуванням та правильним харчуванням. Пансіонат має численний ряд переваг:

  • Персонал установи володіє особливими професійними навичками щодо догляду за літніми та лежачими хворими, у тому числі пацієнти з психічними розладами та деменцією , які вимагають особливої уваги.
  • Тяжкохворі пацієнти цілодобово перебувають під наглядом медичного персоналу, який постійно дбає про стан здоров’я своїх підопічних. Під час виконують всі призначення лікаря: прийом лікарських препаратів, ін’єкції, визначення артеріального тиску і пульсу, хворим на цукровий діабет вимірюють вміст цукру в крові.
  • У пансіонаті створені всі необхідні комфортні умови перебування. Постояльці розміщуються у впорядкованих та комфортабельних номерах, обладнаних меблями та сучасною технікою, куди дозволяється перевезти необхідні особисті речі.
  • Для лежачих хворих та для пацієнтів з обмеженими рухами встановлюються спеціальні ліжка, що сприяють прискоренню відновлення хворого, та спрощують догляд за ним. Також кімнати обладнуються різними пристроями для гігієнічних процедур.
  • Для догляду за лежачими хворими палати забезпечуються антипролежневими матрацами, а також оснащенням для профілактики та лікування пролежнів.
  • У пансіонаті встановлено чотириразове збалансоване харчування, де основним завданням є забезпечення хворих правильною, здоровою та смачною їжею. Пацієнтам, яким потрібне дотримання дієти, лікар-дієтолог призначає окремий стіл. У раціон входять ті продукти, які необхідні при конкретному захворюванні. Тяжкохворих постояльців, співробітники годують із ложки, а за необхідності через зонд.
  • Працівниками пансіонату регулярно здійснюється прибирання та обробка приміщень, зміна постільної білизни.
  • У пансіонаті пацієнти не відчувають самотності, у них завжди є можливість поспілкуватися з постояльцями, з обслуговуючим персоналом або з родичами по телефону, що не є забороною. Також родичі безперешкодно, будь-коли зможуть відвідувати своїх рідних.
  • У закладі дотримуються розпорядку дня, що дає можливість поєднувати лікувальні заходи, прийом їжі, відпочинок та сон. Дотримання режиму хворими сприяє одужанню та покращенню самопочуття.
  • Пансіонат обладнаний пандусом і має коляски для транспортування хворих, це дає можливість вивозити їх на прогулянку. Перебування на свіжому повітрі піднімає настрій хворого, що важливо для людей з обмеженими можливостями.

Визначити свого близького хворого до «Сонячного Парку» можна на будь-який термін: тимчасовий не менше 30 діб, довготривалий та на постійне місце проживання.

Діагнози, з якими можна потрапити в Sunny Park »

  • після перенесеного інсульту;
  • після перенесеного інфаркту серця;
  • травми різного ступеня тяжкості;
  • старече недоумство;
  • часткова чи повна втрата пам’яті;
  • хвороба Альцгеймера та Паркінсона;
  • деменція;
  • онкологічні захворювання ;
  • катаракти.

Для того , щоб здати лежачого хворого в пансіонат «Сонячний Парк» потрібно підготувати пакет документів, до якого повинні входити:

  • Знімки та результати флюорографічного обстеження.
  • Дослідження загальної крові на ШОЕ.
  • Обстеження на ВІЛ, венеричні захворювання та гепатит.
  • Дослідження мокротиння на туберкульоз.
  • Витяг з історії про хворобу.
  • Довідка щодо відсутності інфекційних захворювань.

Для нетранспортабельних пацієнтів діє послуга виконання всіх обстежень безпосередньо в пансіонаті. Послуга платна та вимагає попереднього запису.

Не варто мучитися поганими думками і відчувати провину, відправляючи своїх рідних людей до спеціалізованих установ. Звісно, мало тих, хто з радістю відвозять своїх близьких із дому. Все це сто пов’язано з тим, що необхідний догляд за тяжкохворою людиною перевищує здібності та можливості родичів. Тому ні, нічого злочинного в тому, що турботу про близьку людину доводиться довірити професіоналам, тим самим хворі родичі також позбавляються почуття провини за завдані ними клопоти.