Інфаркт у похилому віці

Інфаркт у людей похилого віку

Серце є важливим органом, при зупинці якого настає миттєва смерть. Саме тому хвороби серця займають першу позицію щодо смертності людей.

Одним із найпоширеніших є інфаркт міокарда. Симптоми часто можна визначити заздалегідь. Двері приватного пансіонату для літніх «Сонячний парк» відчинені для вас завжди!

Інфаркт є відмирання частини серцевого м’яза. Найчастіше причиною загибелі клітин є нестача кровопостачання. А поганий кровообіг має прямий зв’язок з тим, що судини не в змозі доставляти необхідну кількість кисню і поживних речовин до тканин.

Особливості інфаркту міокарда у людей похилого віку

З віком в організмі людини відбувається велика кількість змін, які мають прямий взаємозв’язок із клінічною картиною. Найчастіше, у людей, які перенесли інфаркт, спостерігаються такі симптоми як: запаморочення, втрата свідомості, судоми, шуми.

У процесі лікування, у багатьох людей похилого віку починають з’являтися зміни з боку психіки. Може почати розвиватися депресія, замикання у собі, відчуження, погане самопочуття.

Причини, через які виникає інфаркт у людей похилого віку

Причини появи інфаркту у людей похилого віку:

1) Старечий атеросклероз та проблеми з кровообігом;

2) Гіпертонія та інші проблеми у роботі з серцем;

3) Хвороби нирок та печінки, підвищений рівень цукру в крові, віруси;

4) Вживання медикаментів;

5) Шкідливі звички, малорухливий спосіб життя;

6) Проблеми з імунною системою.

Як виявляється інфаркт міокарда у людей похилого віку

Визначити передінфарктний стан часом буває дуже складно. Навіть досвідчений лікар може пропустити захворювання повз очі. Больові відчуття у людей похилого віку дуже часто відсутні, а інші симптоми часто списують на віруси. Тому в критичній ситуації життя може врятувати тільки реанімація. Садиба для людей похилого віку в Києві готова запропонувати вам свої послуги з догляду за людьми похилого віку.

Серед ознак можна відзначити:

1) біль у грудях, який віддає в шию, ребра та спину;

2) прискорене биття серця;

3) біль у ділянці живота;

4) дратівливість та швидка стомлюваність, нервозність та проблеми з апетитом;

5) страх наближення смерті.

Наслідки інфаркту у людей похилого віку та ускладнення

Якщо подібні проблеми почнуть виникати вдома, то людина не має шансів на виживання, адже швидка допомога найчастіше просто не встигає доїхати. Саме тому ми пропонуємо звернутися до приватного будинку застарілих заздалегідь.

Можуть бути й інші ускладнення, спричинені інфарктом:

1) набряклість легень;

2) проблеми із роботою серця;

3) проблеми з головним мозком;

4) виразка шлунка;

5) інсульт ;

6) психологічні проблеми.

Як лікують інфаркт у людей похилого віку

Як ми всі знаємо краще захворювання запобігти, ніж потім його лікувати. Інфаркт не є винятком, особливо у людей похилого віку. Імовірність повторного інфаркту, який людина похилого віку не переживе, зростає рівно втричі.

Для профілактики необхідно дотримуватись призначення лікаря, своєчасно приймати медикаменти та вести здоровий спосіб життя. Якщо у ваш будинок постукало лихо, то без допомоги кваліфікованих фахівців вам не впорається.

1) Необхідно терміново викликати допомогу і дати хворому препарат для розрідження крові – аспірин або нітрогліцерин;

2) Відновити транспортування крові до пошкодженої ділянки серця;

3) Усунути біль;

4) Запобігти появі тромбів та набряків легень;

5) усіма способами підняти пацієнтові настрій;

6) Провести програму адаптації під наглядом спеціалістів.

Як запобігти інфаркту літніх людей

Найчастіше причиною появи інфаркту є ішемічна хвороба. А це готує про те, що ми маємо працювати саме з її запобіганням.

Особливу увагу необхідно привертати до того, що їсть людина похилого віку. У складі раціону має бути багато вітамінів і рослинної клітковини. Обов’язково в раціоні має бути риба.

Пансіонат для літніх у Києві

Госпіталізація в пансіонат для літніх людей це ідеальний варіант для того, щоб людина похилого віку могла повернутися до нормального ритму життя. “Сонячний парк” готовий запропонувати повний спектр послуг із програми реабілітації людей похилого віку. Підбір фізичних вправ, робота з психологом, допомога організму медикаментами, оточення людини любов’ю та турботою.