Догляд за літніми людьми з цукровим діабетом

Цукровий діабет може виникнути у похилому віці. В організмі відбувається порушення обміну речовин. Догляд за людьми похилого віку з цукровим діабетом вимагає медичної допомоги на професійному рівні. У домашніх умовах неможливо контролювати прийом ліків, приготування особливої їжі та багато іншого. У силу життєвих обставин і великої завантаженості та ж родичі не можуть доглядати своїх бабусь, дідусів.

Наш пансіонат Сонячний Парк готовий взяти ваших людей похилого віку на проживання та лікування цукрового діабету та інших супутніх хвороб за пенсійним віком.

Догляд за хворими на цукровий діабет

Літній вік при цьому захворюванні, наражається на небезпеку. Цукровий рівень може впасти або підвищиться будь-якої хвилини. Тому важливо контролювати їжу, яку вживає хвора людина.

Догляд за людьми похилого віку з цукровим діабетом повинен проводитися в спеціальних установах. Наш пансіонат для людей похилого віку Сонячний Парк надає все необхідне для лікування та проживання хворих людей похилого віку. Наші співробітники проводять і контролюють усі процеси лікування та відновлення організму в повному обсязі.

Особливості догляду за хворими на цукровий діабет

Необхідний перелік ліків, препаратів повинен встановлювати лікар. Перевірка рівня цукру в крові повинна проводитись кілька разів на день.

Похилого віку може забути припис лікаря. Щоб уникнути важких наслідків, потрібно забезпечити як якісним лікуванням, а й правильно складеним меню. Виключити смажену та солодку їжу потрібно в обов’язковому порядку.

Особливості догляду:

  • Правильне запровадження ін’єкцій.
  • Масаж після кожного уколу.
  • Суворий порядок дня.
  • Контроль їжі.
  • Запобігання поганому самопочуттю та екстрений виклик лікаря.

Догляд за людьми похилого віку з цукровим діабетом проводиться в пансіонаті Сонячний Парк кваліфіковано та професійно. Звертатися можна у будь-який зручний час. Телефон працює у цілодобовому режимі.

Як правильно проводити ін’єкції інсуліну

Робити ін’єкції в ті самі місця не можна. Відстань від попередніх уколів має бути не меншою за три сантиметри. Намагайтеся чергувати ін’єкції через 3 доби. Будьте обережні і не порушуйте правила ін’єкцій інсуліну. Від цього залежить стан хворої людини.

Місця для ін’єкцій інсуліну

Колоть інсулін можна в певні місця:

  • На руках від плеча до лінії ліктя.
  • На животі це місце поясу зліва і праворуч від пупка ближче до початку спини. Медики вважають цей спосіб найправильнішим для пацієнтів. Підшкірний жир не дає відчувати болючі симптоми. Дія ліків відбувається швидше та надійніше.
  • Під лопатку у її підстави. Праворуч або ліворуч від прямого хребта.
  • У плече. Користуйтеся короткими голками.
  • У районі стегон від пахвинної частини до початку коліна.

Стани, небезпечні для хворого на цукровий діабет

Стан коми та відсутність дихання небезпечні для літньої людини. За перших ознак поганого стану, запаморочення терміново вживайте відповідних заходів. Виклик лікаря обов’язково має здійснитися насамперед. Хворий повинен не допускати незначних ранок на тілі, особливо в ногах та ступнях. Це призводить до виразок та миттєвої загибелі.

Як відрізнити недолік від надлишку цукру в крові

Скористайтеся спеціальним апаратом. За його допомогою ви завжди проконтролюйте рівень цукру в крові. При виявлених показаннях робіть правильні дії.

При поганому самопочутті є можливість нестачі або надлишку цукру в крові. На око ви не визначите рівень ніяк. Звертайтеся за лікуванням до пансіонату Сонячний Парк.

Екстрена допомога при гіпоглікемії:

  1. Укласти або посадити людину.
  2. Перевірити рівень цукру на крові.
  3. Дайте солодкий чай, молоко або склянку води з медом. Глюкоза повинна вводитись у вену. Тільки фахівець знає , що потрібно робити при гіпоглікемії. Зателефонуйте до пансіонату Сонячний Парк і наш лікар швидко надасть медичну допомогу.
  4. Шматок цукру можна покласти до рота для швидкого розсмоктування. Стан коми має пройти.

Екстрена допомога при гіперглікемії

У цьому випадку буде потрібна термінова допомога лікарів. Діабет це серйозна хвороба у похилому віці. Хвору людину укладають лежачи і повертають на лівий бік. Якщо пацієнт не дихає, потрібно зробити прямий масаж серця і відкрити кватирки для свіжого повітря. Без свідомості нічого не давати: ні їжу, ні питво.

Якщо людина перебуває у свідомості, то дайте їй питво з цукром. Чекайте на приїзд спеціалістів. Скористайтеся екстреною нагодою та почніть лікування в пансіонаті Сонячний Парк.

Серйозне захворювання треба лікувати негайно, інакше настане момент коми і людина помре без свідомості. Краще запобігти повтору ситуації і прислухатися до нашої пропозиції.