Догляд за літніми з деменцією

У похилому віці люди схильні до специфічних груп серцевих і психічних захворювань. Деменція належить до однієї із категорій. Доглядати таку людину не так просто. Саме тому багато хто звертається до центрів, які забезпечують гідне проживання людей похилого віку. Наш будинок для літніх людей в Одесі Сонячний Парк допоможе!

Чи дійсно хворим на деменцію потрібен особливий догляд?

Якщо дослівно перекласти слово «деменція» з латинської, то вийде всім нам добре відоме слово — божевілля. Але проявляється воно виключно на останніх стадіях захворювання і далеко не завжди.

В основному під цим словом мається на увазі недоумство, яке проявляється в літньому віці, нездатність сприймати нову інформацію. Крім цього різко починає погіршуватися фізичний стан похилого віку людини. У народі це захворювання називають старечим маразмом.

Такі люди потребують цілодобової опіки, тому що елементарно залишити їх одних у квартирі часом небезпечно — застосування побутової техніки, електричних приладів може призвести до займання. Такі люди можуть вийшовши з квартири забути зачинити двері або зовсім забути свою адресу. Саме тому так важливо, щоб людина похилого віку з подібним синдромом знаходилася під постійним наглядом.

Зрозуміло, існують державні установи, які можуть прийняти таку людину під опікою. У нашій державі дуже багато таких самотніх людей похилого віку, тому складно говорити про гідну якість обслуговування.

Крім цього є приватні організації для людей похилого віку, які пропонують високий рівень догляду за хворим після інсульту.

Плюси перебування в пансіонаті

За всієї любові до рідної людини далеко не кожен може надавати належний догляд за літніми з деменцією. Кожна доросла людина змушена працювати, щоб забезпечити свою сім’ю, і доглядати старого родича не вистачає часу. У деяких випадках просто недостатньо медичної освіти, щоб доглядати за літніми з деменцією. Хворі на деменцію здатні вивести з рівноваги кожної людини, але в цій ситуації необхідно спокійно реагувати на всі витівки.

Подивіться правді у вічі: чи вистачить у вас цього часу, сил і терпіння? Крім цього у людей похилого віку дуже починаються проблеми з пам’яттю, часом їх і зовсім складно дізнатися.

Переваги пансіонату Сонячний парк очевидні. Ми пропонуємо комплексний догляд за вашим родичем: надання патронажної допомоги, фізкультура, психологічні консультації, збалансоване харчування, організація вільного часу, доглядальниця .

Крім цього наш пансіонат для людей похилого віку з деменцією знаходиться неподалік міста, в екологічно чистій зоні, де люди похилого віку можуть щодня прогулюватися.

Особливості проживання людини з деменцією у приватному пансіонаті

Пацієнти із психічними відхиленнями вимагають особливих умов. Першочергово у такої людини має бути комфортне ліжко. Приміщення повинне провітрюватися щодня. Необхідна достатня кількість світла, тому що темрява може викликати страхи.

Меблі обов’язково повинні бути без гострих кутів, тому що у людей похилого віку може бути порушення координації.

Дуже важливо, щоб людина похилого віку знаходилася під постійним контролем , щоб захворювання не почало прогресувати. Надати повний комплекс необхідних заходів можна лише у стінах приватного хоспісу для хворих з деменцією.

Чому пацієнтам з деменцією краще у приватному санаторії?
Відповідь проста і лежить на поверхні. У приватному геріатричному пансіонаті «Сонячний Парк» літнім українцям, обтяженим старечим недоумством, надаються всі необхідні послуги. Що ми маємо на увазі під цим? Садиба престарілих пропонує своїм постояльцям опіку кваліфікованих працівників, які уважно стежать за поточним станом хворого та коригують підтримуючу або реабілітаційну програму. Таким чином, стаціонарне лікування протікає у постійному контакті з підопічним і тому набагато ефективніше, ніж амбулаторний метод. Доглядальниці, які пройшли ретельну перевірку перед прийомом працювати, прослухали курс психологічної підготовки. Отже, молодший персонал досить ознайомлений із специфікою нашої установи. Гості санаторію в комплексі забезпечені побутовим, медикаментозним та процедурним обслуговуванням. Крім того, пацієнти з деменцією щодня мають можливість під надійним наглядом на свіжому повітрі.
Як влаштований побут постояльців, які страждають на старече недоумство?
Побут літніх українців з деменцією, що надійшли на стаціонар до приватного будинку для людей похилого віку «Санні Парк», налагоджено так само добре, як і умови для тих пацієнтів, яких долає хвороба Паркінсона або синдром Альцгеймера. На них чекає поселення в сусідстві від двох до семи осіб. Поважне ставлення доглядальниць гарантує поряд з ввічливим, ласкавим зверненням щоденне вологе прибирання та провітрювання кімнати. Няні готові цілодобово опікуватися постояльцями в гігієнічному аспекті, оскільки багато хто з них зовсім позбавлений елементарної самостійності або прикутий до ліжка. Лежачих хворих миють і переодягають, проводять профілактику пролежнів. Поряд із цим за попередньою домовленістю забезпечують ліжками спеціальних конструкцій та ортопедичними матрацами. Для пацієнтів, які страждають на сенсорну депривацію, можливе індивідуальне годування. Для всіх гостей розрахований дієтичний, збагачений необхідними мікроелементами раціон, який подають 4 рази на день у спільній їдальні або в житловій кімнаті.
На який період можна розмістити літнього з деменцією у приватній установі?
Помістити старого родича, обтяженого старечим недоумством, у приватний хоспіс Sunny Park цілком реально на вихідні, на один, два тижні, на кілька місяців, на рік або більше. Послуги доглядальниці, як і догляд за людиною, яка досягла похилого віку і страждає на деменцію, доступні в будь-який час дня і ночі. Якщо Вам необхідно терміново поїхати у відрядження або з'явилася можливість вирушити у довгоочікувану відпустку, Ви сміливо звертаєтесь до нашого геріатричного пансіонату. Нагадаємо, що стаціонар набагато кращий, ніж домашнє лікування, але ситуації бувають різні. Деяким людям, відповідальним за самопочуття батька чи матері, дядька чи тітки, дідуся чи бабусі, які переступили поважний віковий рубіж, вдається налагодити гідну опіку у міській квартирі чи приватному будинку. Буває і так, що деякі люди похилого віку навідріз відмовляються залишати рідні стіни. Тому наш санаторій завжди до Ваших послуг на будь-який зручний для Вас період часу.
Чи не почуваються пацієнти з деменцією самотніми в приватному будинку для людей похилого віку?
Нет, одиночество для постояльцев со старческим слабоумием недопустимо. В частном гериатрическом пансионате «Солнечный Парк» наши гости находятся под непрерывным присмотром. Медсестры и сиделки, наблюдающие за подопечными, проявляют тщательное внимание ко всем процедурным и бытовым аспектам их жизни в санатории. Пожилые украинцы окружены опекой на таком уровне, на каком в домашних условиях их трудно или скорее невозможно обеспечить. Медикаментозное и консультативное обслуживание предполагает своевременные манипуляции и прием лекарств, бесперебойные осмотры пациентов. Дома так не получается, в государственных медучреждениях — тоже. Что касается общения со сверстниками, то этот немаловажный элемент психоэмоциональной терапии налажен лучшим образом. То же самое относится и к телефонной и видеосвязи с семьей, к встречам с родными людьми. В здании хосписа есть специальное помещение, где родственники могут отпраздновать памятную дату или побеседовать в приватной атмосфере.
Чи можливе для людей похилого віку, яких спіткало старече недоумство, відновлення самостійності?
Так, відновлення самообслуговування або часткових побутових дій для пацієнтів із деменцією можливе. Стражденним старечим недоумством, склерозом, фрустрацією, сенсорною депривацією старим доводиться дуже непросто. Особливо, якщо вони не одержують необхідного медикаментозного та процедурного забезпечення. У приватному будинку для людей похилого віку «Санні Парк» з ними займаються фахівці та наші «сестри милосердя». Буває так, що деменція виникає як побічний ефект після інсульту або під час важких хронічних патологій. Такий, наприклад, як онкологічне захворювання чи цукровий діабет. Отже, реконструкція самостійності у виконанні гігієнічних та повсякденних маніпуляцій займає тривалий період часу. У таких випадках постояльців опікується ерготерапевтом, який покроковою методикою повертає літнім українцям здатність застосувати м'язову пам'ять і хоча б частково повернути втрачену моторику.
Бажаєте отримати консультацію?
Залишіть заявку - наші фахівці підберуть оптимальний варіант послуг