Догляд за літніми інвалідами надає приватний будинок для людей літнього віку «Sunny Park» (Одеса)

Постарілим українцям у сучасних економічних умовах важко розраховувати на Пенсійний фонд чи Фонд соціального захисту інвалідів. Міністерство соціальної політики України всіма силами прагне допомогти нашим співгромадянам, яким надано офіційний статус інвалід. Однак групи, яким призначаються соціальні виплати та допомога, все одно не почуваються досить захищеними. Українським сім’ям доводиться за великим рахунком розраховувати лише на себе, оскільки економічна криза, яка посилює війна в Україні, не дозволяє державі задовольняти потреби всіх категорій громадян, які потребують матеріальної допомоги та охорони здоров’я. Похилого віку українці — це люди з особливими потребами, які досягли поважних років, яких до того ж долають хронічні патології та загострення важких захворювань. Саме тому їм необхідний кваліфікований догляд за інвалідами, який найкраще надає приватний будинок для людей похилого віку «Sunny Park» (Одеса). Залежно від складності проблем із здоров’ям людині призначається група інвалідності. Це I (у ній є підгрупи), ІІ та ІІІ групи.

За якими критеріями призначаються групи інвалідності?

Порядок встановлення інвалідності контролює відповідну Постанову Кабінету Міністрів України. У документі йдеться про конкретні умови, які встановлює медико-соціальна експертиза.

This is box title
Функціональні порушення організму, стійкі та явно вираженої тяжкості. До цієї категорії належать інваліди з найтяжчими ушкодженнями організму. Такій людині потрібен постійний догляд за інвалідами та кваліфікована патронажна опіка.

Спостерігається відсутність можливості:

  • виконувати певні види трудової діяльності;
  • навчатися чогось нового;
  • контролювати свої дії;
  • нормально спілкуватися;
  • орієнтуватися в просторі приміщення та на місцевості;
  • самостійно пересуватися;
  • обслуговувати себе.

Підгрупа А

До неї належать особи з особливо критичними ушкодженнями органів та органічними відхиленнями. Жалюгідний стан здоров’я змушує цих людей постійно звертатися за допомогою. Їм потрібний регулярний нагляд. Такий інвалід повністю залежить від інших осіб.

Підгрупа В

Особи, які офіційно включені до цієї категорії також відчувають жорстокі захворювання. Спостерігається часткова нездатність себе обслуговувати у побуті та соціумі. Інваліди цієї підгрупи залежать від інших громадян значною мірою.

У деяких випадках інваліди І групи здатні навчатися та займатися посильною трудовою діяльністю. Спеціальні засоби мають компенсувати органічні дефекти, порушення функцій органів. Їм потрібна регулярна фізична реабілітація.

This is box title
Підставою для визначення даного ступеня інвалідності також є стійкі порушення органів з явною вираженістю. зберігає здатність обслуговувати себе самостійно, не вдаючись до постійної допомоги інших осіб.

  • контролювати власну поведінку без допомоги із боку;
  • спілкуватися з оточуючими: потрібна допомога або спеціальні засоби;
  • зрозуміти де він знаходиться: при орієнтуванні необхідна допомога;
  • працювати у певних сферах: потрібні спеціально обладнане робоче місце та певні умови;
  • навчатися нарівні зі здоровими людьми: необхідні спеціальні програми навчання у спеціалізованих навчальних закладах;
  • пересуватися: нерідко потрібна допомога та спеціальні засоби;
  • до самообслуговування в деяких ситуаціях: відчуває нагальну потребу у допомозі та спеціальних пристосуваннях.
This is box title
Для визначення інвалідності беруться до уваги помірні порушення органів, які перешкоджають їх нормальному функціонуванню. люди здатні і навчається, і працювати, але їм необхідна забезпеченість компенсацією відхилень та дефектів.

Інвалідів якої групи приймає приватний будинок для людей літнього віку «Sunny Park»?

Приватний геріатричний пансіонат «Sunny Park» (Одеса) приймає всі без винятку категорії ослаблених громадян, а також усіх людей похилого віку українців, яким необхідний повноцінний догляд за інвалідами. До послуг постояльців кваліфікована патронажна опіка та пильна увага фахівців – це невролог, реабілітолог, мануальний терапевт, масажист. Послуги доглядальниці припускають побутовий та гігієнічний догляд 24/7 без вихідних та перерв на свята — щоденне прибирання та провітрювання в кімнатах та всіх приміщеннях установи, дезінфекція, антибактеріальна обробка, регулярна зміна підгузків, нижньої та постільної білизни. Медсестра делікатно виконає уколи та крапельниці, простежить за своєчасним прийомом ліків. Доглядальниця допоможе поїсти, відвідати туалетну та ванну кімнату, прогулятися на свіжому повітрі та провести час у теплій компанії однолітків. Доступне транспортування інвалідів разом з інвалідним візком на спеціальному інвалідному візку. Досвідчені санітари завжди допоможуть піднятися (а потім спуститися) на будь-який поверх за допомогою носилок. У медтаксі є все необхідне – і колісні ноші, і спеціальні фіксатори, і кріплення, які дозволяють інвалідам переміщатися, не залишаючи колісне крісло (інвалідний візок).