Особливості догляду за літніми людьми в Одесі

Догляд за лежачою людиною

Догляд за людиною вимагає фізичної сили, людського розуміння і відносини. Внаслідок деяких захворювань літні люди залишаються прикутими до ліжка. Вони не можуть доглядати за собою, робити гігієнічні процедури. У такому положенні їм потрібна серйозна допомога та моральна підтримка.

Горизонтальне становище їх дратує та викликає нервові розлади та агресію. Далі розвивається депресія і життя вже не в радість, а в тягар. Ось тоді і потрібно застосувати всі особливості догляду за літніми людьми. Будинок для людей похилого віку є виходом зі становища. Саме там, вашим хворим родичам буде надано необхідний професійний догляд та моральну підтримку.

Сонячний Парк відкрив приватний пансіонат. Радимо зробити правильний вибір і допомогти вашим літнім родичам покращити свої умови життя.

Особливості догляду за лежачими хворими літнього віку

У кожної людини настає пенсійний вік. Час іде, і людина старіє. Внаслідок чого в нього губляться фізичні сили, губиться пам’ять, з’являються великі проблеми зі здоров’ям.

Щоб надати належну увагу та догляд за людиною похилого віку, часу у родичів не вистачає. Та й особливих знань правильного догляду практично немає. Лежачі хворі не можуть чекати на вас часом, їм постійно щохвилини потрібен якісний догляд. Якщо ви навіть і погодитеся на самостійне догляд, то через один тиждень ваші сили та нерви вичерпаються.

Наш Дім для людей похилого віку Сонячний Парк знає всі особливості догляду за літніми людьми.

Опишемо для вашого розуміння.

Гігієна хворого. Здоровим і хворим людям необхідно дотримуватися гігієнічних процедур.

Гігієна лежачих :

  • Чищення зубів. Можливості почистити зуби іноді неможливо . Значить, людина, що доглядає, повинна користуватися серветками для порожнини рота. Можна змочити бинтик і змочити у перекисі водню та протерти ротову порожнину. За наявності зубного протезу рекомендується їх акуратно виймати на ніч і класти у спеціальний розчин.
  • Миття тіла. Двічі на тиждень у літній час. Прийняття душу відбувається у сидячому положенні. Якщо людина похилого віку лежить, то потрібно протирати тіло ватними тампонами з милом прямо в ліжку, потім змивати звичайною водою.
  • Інтимна гігієна Виконується кілька разів на день, шляхом підмивання. Лежачі ходять під себе, залишки фекалій роз’їдають шкіру, інтимні місця. Якщо цього робити, то виникнуть небезпечні пролежні.
  • У щоденному порядку слід міняти постільну білизну. Не забудьте змінити сорочку чи піжаму. За ніч, у лежачих людей виступає піт, який просочує спідню білизну, від цього виникає неприємний запах.

Пансіонат для людей похилого віку Сонячний Парк допоможе вибрати доглядальницю для догляду за вашими родичами похилого віку. Не соромтеся, а звертайтеся будь-коли. Ми готові надати будь – яку допомогу в місті Одеса Туалет .

Потрібно постійно підкладати поглинаючі простирадла і надягати підгузки. Це допомагає зберігати постільні речі в чистоті, тому що тоді доведеться змінювати постільні речі набагато частіше, ніж один раз на день. Якщо хворий вас розуміє, постарайтеся пояснити, що потрібно спорожняти сечовий міхур і кишечник, інакше з’являться запори. Внаслідок чого можуть виникнути захворювання сечовивідних та кишкових шляхів.

Профілактика пролежнів у людей літнього віку

Поява пролежнів можна уникнути, якщо робити профілактику:

  • Міняти вологу білизну.
  • Прибирати складки на ліжку під людиною, що лежить.
  • Найчастіше змінювати положення тіла. Перевертати кожні дві години.
  • Купити спеціальний протипролежневий матрац.
  • Необхідно підкладати спеціальні валики.
  • Користуйтеся мазями та присипками.
  • Робіть легкий масаж. Не можна м’яти та щипати шкіру.

Будинок для для людей похилого віку в Одесі проводить профілактику від пролежнів у людей похилого віку в щоденному порядку. Наші спеціалісти виконують поставлене завдання у повному обсязі. При гострій потребі звертайтеся за допомогою до нас.

Профілактика застійної пневмонії

У лежачих хворих при тривалому лежанні порушується функція легень. У бронхах постійно накопичуються мокротиння. Через це виникають небезпечні бактерії, які спричиняють пневмонію. Застій мокротиння розвиває ускладнення та призводить людину до загибелі.

Щоб уникнути пневмонії:

– Терміново потрібно приймати антибіотики.

– Піднімати голову хворій людині.

– Провітрювати кімнату і якщо повітря сухе, то його потрібно зволожувати.

– Виконувати дихальну гімнастику, шляхом надування кульок.

  • масаж грудної клітки.

– пити чаї із трав за згодою лікаря.

Масаж та гімнастика у людей літнього віку

Якщо літня людина не може ворушити кінцівками, то доведеться постійно масажувати їх людині, що доглядає. Процедуру слід робити двічі на день . Застій м’язів можна уникнути, якщо робити спеціальну постільну гімнастику. Кожен рух має виконуватися акуратно та повільно. Розтирання та повільна розминка допоможуть уникнути активування кровообігу.

Запитання. Профілактика та лікування запорів

Складати меню має досвідчений лікар-дієтолог. Збалансоване харчування повинне включати не лише корисний раціон, а й фрукти, кисломолочні продукти та окремі види сухофруктів. Голодувати не можна. Їжа надає фізичної сили.

Щоб уникнути появи запорів, потрібно питати людям похилого віку правильно. Для профілактики слід рухатися та їсти корисну проносну їжу.

Лікування запорів

За стільцем лежачої людини треба стежити. Обов’язково контролюйте процес та ведіть щоденник. Радимо проконсультуватися з лікарем, щоб знати які проносні препарати можна дати лежачій літній людині. Досліджуйте протипоказання на лікарських препаратах, це допоможе уникнути ускладнень зі здоров’ям хворого.

для людей літнього віку Сонячний парк

Наші фахівці надають догляд за літніми. у Одесі. До нас звертаються люди з обмеженими можливостями, пенсіонери похилого віку, інваліди. Ми приймаємо на лікування, реабілітацію, тимчасове та незмінне житло всіх людей, що звертаються. Допомагаємо із оформленням документів.

Для ваших хворих родичів похилого віку наші лікарі нададуть не тільки постійну медичну допомогу, але й проведуть правильне лікування. Наші старі ні чого не потребують. У них гарні умови для комфортного проживання, своєчасне та багаторазове харчування. Наш обслуговуючий персонал має медичну освіту та людське ставлення.

Вам варто нам зателефонувати. Наш спеціаліст проведе повну консультацію з усіх ваших питань. Ми надамо спеціальний обладнаний автомобіль для транспортування ваших бабусь та дідусів до нас.