Паліативна Допомога в Будинок для літніх людей «Sunny Park», Хоспіс, Догляд за Літніми з Онкологією

Послуги доглядальниці (няні), догляд за лежачими тяжкохворими, відновлення після хіміотерапії

паллиативная помощь, хоспис, услуги сиделки (медсестры)Всі ми розуміємо, що онкологія не завжди виліковна. Тому багато хворих перестають вірити у одужання. Це неправильно. Боротися треба. Отже, здаватися ніколи не можна, а добрий онколог завжди бореться за життя хворого до кінця.

Вірне діагностування, хірургічна операція, хіміотерапія – ось ті інструменти на згубний рак . Якщо не вдається одужати, але почалася хоча б часткова ремісія , в лікувальний процес сс включається паліативна допомога .

 

Надання паліативної допомоги полягає у згладжуванні симптоматики, але не усуненні самої хвороби. Сам термін походить від античного слова « палій », яким жителі древнього Середземномор’я іменували накидку, плащ, покривало. Таким чином, суть паліативної підтримки полягає у нівелюванні або повному усуненні больового синдрому, а також у покращенні загального самопочуття пацієнта, у продовженні та підвищенні якості його життя.

Хвороби переслідують людство протягом усієї історії цивілізації. І незважаючи на те, що середня тривалість життя помітно зросла, люди продовжують хворіти, страждати і… намагатися щосили досягти зцілення. Бути здоровим – це право, за яке варто боротися з такими серйозними недугами, як онкологія. Хоспіс «Сонячний Парк» надає погодинні та стаціонарні послуги доглядальниці (няні) , догляд за хірургічними хворими та онкохворими .

У рамках реалізації оздоровчих та підтримуючих програм наші фахівці цілеспрямовано впроваджують інноваційні методики профілактики тяжких хвороб, які ще в минулому не залишали хворим жодного шансу на оптимістичний рівень життєдіяльності та гідний її фінал. Такий підхід є візитною карткою приватної геріатрії та вигідно відрізняється від державних медустанов цього напряму.

Приватний госпіталь відновлює після серйозних загострень серцево-судинних захворювань, як ішемічний інсульт , інфаркт міокарда. На професійне обслуговування можуть розраховувати літні постояльці, яких мучить хвороба Альцгеймера та синдром Паркінсона . Поряд з цими порушеннями нервової системи і кістково-м’язового апарату, пацієнти часом страждають на такі розлади, що супроводжують основну хворобу, як деменція і депресія , фрустрація і сенсорна депривація, склероз і старече недоумство.

Які види паліативного впливу доступні в геріатричному пансіонаті Санні Парк?

Ми розглядаємо таку методику надання паліативної допомоги, коли метою є максимальне поліпшення здоров’я гостя хоспісу , а не остаточне звільнення від хвороби .

  • Такий спосіб як паліативна хірургія застосовується тоді, коли хірург операбельно усуває частину пухлини, яку повністю ліквідувати неможливо. В результаті променева терапія та хіміотерапія стають ефективнішими, запобігання ускладненням стає набагато вірогіднішим, а подальше продовження життя можливим. До паліативної хірургії відносяться симптоматичні втручання до органів. Це, наприклад, стентування , у якому просвіт порожнього органу встановлюється стент чи стома для посильної нормалізації роботи всього організму. Ми реабілітуємо пацієнтів після проходження втручання у внутрішні органи, що здійснюється у спеціалізованих медичних закладах.
  • У деяких випадках при надзвичайному ослабленні пацієнтів, яких долає рак, немає можливості комбінувати різні методи та дієві препарати. Тому використовується виключно паліативна хіміотерапія . Застосування хімічних препаратів обмежується виникненням неприйнятних побічних ефектів або припинення їх медикаментозної дії. Хімічні препарати не мають конкретних обмежень у тривалості лікування ними, але нерідко проводиться заміна одного на інший для відновлення ефективності лікування. Можливо таке, що хіміотерапія стає занадто виснажливою для онкохворого , тому її процес відновлюється після проходження курсу, що відновлює. Ми відновлюємо гостей після проходження ними хіміотерапії в спеціалізованих медичних закладах.
  • При виникненні нестерпних больових відчуттів у спинному мозку, кістках чи внутрішніх органах у той час, коли рак знищити практично неможливо, застосовується паліативна променева терапія . Її курси, як правило, не надто тривалі, і спрямовані насамперед на зниження побічних та больових ефектів. Променева терапія не ставить за мету тотальне знищення онкологічного захворювання. Ми опікуємось хворих після проходження такого лікування у тих спеціалізованих медустановах, де реалізується променева лікування .
  • Деякі види онкологічних патологій мають особливу чутливість до гормонального дисбалансу. У таких умовах призначається гормональна терапія . Такий вид паліативної підтримки дієвий при рецидивах після ремісії або за неможливості проведення хірургічної операції.
  • Таргетна терапія ставить за мету молекули, які сприяють безконтрольному розмноженню ракових тканин, а також підтримують їх зростання і виробництво судин, що доставляють для них свіжу кров. Існують спеціальні хімічні препарати, які блокують згубну діяльність цих молекул. Засоби таргетної терапії діють прицільно, не мають особливих побічних ефектів і б’ють по «мішені» згідно з молекулярно-генетичною характеристикою тяжкохворого.
  • При деяких видах онкологічних захворювань призначають як паліативну підтримку препарати, що містять цитокіни . Ці ліки зміцнюють імунітет. А також робить організм менш сприйнятливим до зовнішніх збудників, у тому числі інфекційних патологій. Цитокіни на молекулярному рівні блокують функції тканин, що пригнічують нормальну роботу імунної системи. Таким чином, інгібітори контрольних точок (ІКТ відноситься до інноваційнішого класу засобів імунотерапії) та інтерлейкін (ІЛ) сприяють продовженню життя пацієнта при заключних стадіях онкологічної недуги тоді, коли інші методи недієві.

Яким чином у рамках надання паліативної допомоги усувається больовий синдром?

хоспис, уход за тяжелобольными, онкология, ракЛітні пацієнти, яких страждає на онкологічна хвороба (особливо на заключному етапі), відчувають сильний біль.

Фахівці приватного хоспісу «Сонячний парк» , які надають постояльцям таку послугу, як паліативна допомога, пропонують систему знеболювання, що складається з трьох пунктів.

Перехід від першого до наступного пункту означає нарощування від слабкішого засобу мінімального обсягу до більш інтенсивних препаратів зі збільшенням дози.

  • НПЗЗ чи нестероїдні протизапальні засоби.
  • Анальгетики не є наркотичними засобами та наркотичні анальгетики полегшеної дії.
  • Наркотичні анальгетики, зокрема морфін.

Які засоби покращення якості життя пацієнта включає паліативна підтримка, крім усунення больових відчуттів?

Фундаментальним підґрунтям надання паліативної допомоги є життєстверджуючий принцип. Проголошуючи життя, приватний геріатричний пансіонат « Sunny Park » закликає ставитися до її сумного результату, як до природного фіналу. Такий підхід допомагає знайти ті важливі складові, з яких складається спосіб життя постояльців, які перебувають на заключній стадії онкологічної патології, та покращити їхню якість. Під час надання підтримки хворим на рак хоспіс піклується про соціальний, психологічний та духовний аспекти їхнього побуту.

дом престарелых, хоспис, паллиативная помощь, услуги медсестрыВ рамках надання послуги доглядальниці (няні) наші пацієнти можуть розраховувати на цілодобову опіку в особі дружніх медсестер. Професійні та людяні санітарки оточать турботою своїх підопічних 24 години у святкові, будні та вихідні дні.

Підготовлений персонал може надати весь спектр гігієнічного обслуговування – помити хворого, змінити нижню білизну і підгузник, подати і прибрати судно, прибрати в кімнаті, провітрити її, поміняти постіль при необхідності. Крім того, нянечки індивідуально погодують хворого, якого наздогнала деменція або старече недоумство. Транспортуванням лежачих та тяжкохворих також управляють санітарки. Їм допомагає в цьому інвалідний візок або каркасні ноші, а для ходячих пацієнтів — милиці та ходунки.

Таким чином, навіть знерухомлені пацієнти та хворі з дисфункціями опорно-рухового апарату можуть відвідувати гуртки рукоділля та групові заняття за інтересами, бувати на індивідуальному чи загальному прийомі у психолога. Найважливішою складовою соціалізації є можливість людей похилого віку спілкуватися один з одним на хвилюючі їх теми. На території хоспісу створені спеціальні зелені зони, де літні люди, які досягли похилого віку, щодня проводять час на свіжому повітрі. Прогулюючись або просто перебуваючи в рекреаційній локації, постояльці спостерігають, як чергуються природні сезони, росте та в’яне листя, мігрують перелітні птахи.

Що стосується дозвілля, яке також забезпечує соціалізацію та психологічний комфорт, то в хоспісі проводяться затишні дні та вечори. У спеціально оформленому залі літні гості закладу спільно переглядають кінокартини, телепередачі, кіноконцерти та телевистави, які дозволяють їм відволіктися та поринути у позитивні спогади. Такі враження гарантують їм позитивні емоції, які наші підопічні із задоволенням передають одне одному.

Окремо зазначимо, що з метою надання духовної підтримки пацієнтові приватний будинок для людей похилого віку «Сонячний Парк» готовий запросити священика відповідного віросповідання постояльця конфесії. Участь священнослужителя в долі страждаючого, бесіда з ним завжди надає вплив, що утихомирює, і надає сили для подальшої боротьби з недугою.

Чи надається паліативна допомога найближчим родичам хворого?

Так, зрозуміло, сім’я нашого пацієнта може скористатися паліативною підтримкою наших фахівців та персоналу. Рідні люди похилого віку, якого спіткав такий важкий діагноз, як рак, самі перебувають у невтішному стані. Депресія стукає у їхні двері. Часто їм потрібне і медикаментозне, і психологічне сприяння ззовні. Ми негайно готові це сприяти. Ми переконані в тому, що, звернувшись до нас, Ви не залишитеся віч-на-віч з нещастям, що спіткало Вас.

Нагадаємо також, що літні хворі завжди перебувають на зв’язку з родичами і не почуваються відрізаними від сім’ї. У приватному санаторії для літніх українців цілодобово підключено мережу інтернет та телефонію. При виникненні природних труднощів, пов’язаних із хворобою, наші постояльці звертаються до доглядальниць, які охоче сприяють здійсненню телефонного дзвінка синові, дочці, братові, сестрі або онуку, а також здатні налагодити сеанс відеозв’язку за допомогою програми на смартфоні. Для проведення сімейної урочистості чи приватного спілкування рідних людей у будівлі пансіонату обладнано спеціальне приміщення.

 

У чому полягає паліативна допомога, яку надає приватний хоспіс?
Садиба для людей похилого віку «Сонячний Парк» пропонує паліативну допомогу літнім українцям, обтяженим недугами, що важко виліковуються, насамперед такими, як онкологічне захворювання. Медичний термін веде своє походження від середземноморського слова "палій", яким в античності греко-римські громадяни називали предмет одягу - плащ, накидку, покривало. Медики застосовують це слово приблизно у такому ж, але переносному, метафоричному значенні. Надання паліативної підтримки не передбачає лікування, повного позбавлення хвороби, але означає «покривало» з знеболюючих препаратів, які роблять життєдіяльність прийнятною. Наші лікарі (онколог, геронтолог, анестезіолог, реабілітолог) в першу чергу усувають болючі відчуття, які викликає рак. Загалом надання паліативної допомоги спрямоване на покращення життя хворого пенсіонера та його найближчих родичів. Отже, цей вид терапії має медикаментозну, соціальну, психологічну та духовну спрямованість.
Чи надається паліативна допомога літнім людям з деменцією?
Так, паліативна підтримка пацієнтам, яких дошкуляє старече недоумство, повною мірою надається у приватному геріатричному пансіонаті «Санні Парк». Деменція найчастіше є побічним ефектом таких недуг, як рак, хвороба Альцгеймера, цукровий діабет та інші. Постояльці, яких мучить депресія, фрустрація та сенсорна депривація, зазнають складнощів у лікувальному процесі. Отже, лікарям складно досягти уповільнення негативних процесів, досягти часткової рецесії після хіміотерапії. Соціальна адаптація надає лікувальний вплив на страждаючих деменцією літніх українців. Знаходження у суспільстві однолітків, індивідуальні та групові заняття з неврологом, психотерапевтом, ЛФК (лікувальна фізкультура), прогулянки на свіжому повітрі у рекреаційній зоні приносять свої благодатні плоди.
Як максимально швидко отримати паліативну допомогу приватного хоспісу «Сонячний Парк»?
Для того щоб у прискореному режимі отримати паліативну підтримку на стаціонарі приватного будинку для людей похилого віку «Sunny Park» або запросити спеціалістів додому, необхідно зателефонувати в офіс компанії або написати листа на електронну адресу. І в тому, і в іншому випадку гарантовано швидкий зворотний зв'язок. Наш компетентний менеджер детально ознайомить Вас з нашою пропозицією та зорієнтує у фінансовому аспекті. Таким чином, можливість отримання паліативної допомоги Вашим літнім родичем та його рідними безпосередньо залежить від негайності дзвінка нашим співробітникам. Наша команда завжди готова до виїзду та укомплектована всім необхідним. Персонал підготовлений та пройшов психологічний інструктаж.
Чи надається паліативна допомога родичам похилого віку, якого долає онкологія?
Так, звичайно. Приватний геріатричний пансіонат «Санні Парк» пропонує паліативну підтримку не лише тяжкохворим, а й родичам літніх страждальців. Наші фахівці надають сім'ям, які зіткнулися з нещастям, медикаментозну, соціальну та психологічну допомогу. Близькі люди людей похилого віку українців, яких наздогнав рак чи інша невиліковна хвороба, перебувають у стані тяжкого стресу. Щоб депресія не заволоділа всіма членами сім'ї, необхідно підтримувати оптимізм і бадьорість духу, не втрачати надію на краще і продовжувати боротьбу з недугою. Тому наш будинок для людей похилого віку займається комплексною паліативною підтримкою всіх близьких людей важковиліковного пацієнта, який досяг похилого віку.
Бажаєте отримати консультацію?
Залишіть заявку - наші фахівці підберуть оптимальний варіант послуг