Як реабілітація після інсульту використовує в’язання спицями та гачком?

У похилому віці багатьом українцям загрожує загострення судинної патології. Якщо захворювання носить хронічний характер, то ймовірність травми посилюють шкідливі звички (куріння та зловживання алкоголем), малорухливий стиль повсякденного проведення часу, ожиріння та переїдання, які викликають цукровий діабет у тяжкому ступені. В результаті відхилень у роботі ендокринної, серцево-судинної та травної систем виникають серйозні неврологічні порушення, які в гіршому варіанті розвитку подій здатний увінчати апоплексичний удар, геморагічний, субарахноїдальний, ішемічний інсульт, крововилив у мозок, ТІА (транзиторна ішемічна атака). Після такої серйозної травми похилому організму потрібне детальне та кваліфіковане відновлення із застосуванням медикаментозних препаратів та фізіотерапевтичних методів. Але як реабілітація після інсульту використовує в’язання спицями та гачком? Відповідь на це питання дуже проста. Постінсультна програма реновації використовує в’язання та будь-яке інше рукоділля за призначенням – виключно у творчому напрямку.

Зняття стресу мануальним аутотренінгом

Дії руками, що повторюються раз-по-раз, відволікають стомлений розум від пригнічувальних наслідків інсульту, налаштовують на позитивний лад в результаті безперечно успішних, хоч і незначних дій, змушують концентрувати увагу і одночасно дозволяють ні про що не думати. Свідомість стає вільним від гірких дум, руки вправно продовжать творчо творити, а емоції досягають довгоочікуваної рівноваги. Терапевтичний ефект не викликає сумнівів.

Реабілітація після інсульту в геронтологічному центрі Park »

Цінність активного дозвілля та хобі в лікуванні неврологічних захворювань добре усвідомлюють кваліфіковані фахівці, які представляють приватний геріатричний пансіонат . Park » (Одеса, Львів, Черкаси, Кривий Ріг). Мануальні терапевти та реабілітологи , акцентують свою увагу на всіх технологіях, здатних надати сприятливий вплив на ослаблені організми людей похилого віку. До них цілком відносяться не тільки лікувальна фізична культура та вправи на тренажерах, що відновлюють втрачені функції опорного та рухового апарату.

Що входить до реабілітаційних програм, які пропонує приватний будинок для людей похилого віку « Sunny Park »?

  • Постійний контроль, регулярні огляди, коригування оздоровчого процесу, що їх реалізує кваліфікований невролог.
  • Цілодобове спостереження стану підопічного, послуги доглядальниці, інфузійна терапія (крапельниці, уколи), яку виконує делікатна та досвідчена медсестра.
  • Фізіотерапія, що застосовує природні сили природи для оздоровлення гостей пансіонату – це магнітні ( магнітотерапія ) та електричні (електрофорез, електросон, електростимуляція) хвилі, ультрафіолетове випромінювання, кварцові лампи, вода (гідротерапія) та багато іншого.
  • Фармакотерапія, успішне застосування медикаментів – персонал уважно стежить за своєчасним прийомом ліків.
  • Лікувальний масаж (голови, попереку, шиї, комірцевої зони, спини, живота, рук та ніг).
  • ЛФК (лікувальна фізкультура), посильна гімнастика, вправи на відновлювальних рухову активність та кмітливість стендах та тренажерах.
  • Когнітивно -поведінкова терапія, спільне дозвілля, заняття у гуртках за інтересами, прогулянки на свіжому повітрі, максимально активне спілкування в середовищі однолітків та обов’язкове КЕРІВНИЦТВО.

У чому безперечно позитивний вплив в’язання на оздоровчий процес?

  • Психологічне та психічне самопочуття індивіда помітно покращується. Проблеми відходять другого план. Душевні ресурси підопічних накопичуються, а не розсіюються в порожнечу, як за стресового стану.
  • Концентрація посилюється щоразу, коли в’язальниця повертається до свого улюбленого хобі. Уважність збільшується, напрацьовуються нові нейронні зв’язки, які дуже цінні при порушеннях функцій судин головного мозку.
  • Розвивається дрібна моторика. Ці навички дозволяють постраждалим від інсульту поступово повернутися до самостійності у побутовому та гігієнічному аспектах. Ще недавно руки безсило опускалися, а вже за кілька тижнів людина ніби оживає та повертається до адекватної повсякденності.
  • Творчий початок, уява і фантазія стимулюються в’язанням, виявляючись згодом найнесподіванішим і найприємнішим для найстаршої людини та її сім’ї образом. В’язальниця поступово переносить свої успіхи, свідками яких були лише клубок ниток і гачки, на навколишнє оточення в самому практичному сенсі.
  • Зростає самооцінка — гордість за добре виконану роботу, гідний та ефектний результат своєї праці наповнює серце в’язальниці радістю: дофаміни та серотонін збільшуються в органічних показниках, усуваючи стрес. Зростає відчуття власної гідності та соціальної значущості.
  • Посильна наполегливість і тренування терпіння – безперечні супутники в’язання спицями та гачком. Душевна рівновага та внутрішній спокій досягаються в цьому медитативному занятті недарма.
  • Рукоділля і, в тому числі в’язання, мають потужний терапевтичний ефект.
  • Мозок починає помітно швидше працювати, покращується пам’ять – як довгострокова, так і короткострокова.

Адепти в’язання вважають, що це найкраще заняття

Невролог і реабілітолог , які представляють геріатричний пансіонат « Sunny Park » (Україна), всіляко заохочують заняття улюбленими хобі серед постояльців. Але серед різних видів рукоділля в’язання, безперечно, є безумовним фаворитом за своїми лікувальними властивостями. Згідно з дослідженнями представників неврології та нейробіології , чистота свідомості багаторічних в’язальниць просто дивовижна. За статистикою, літні жінки, які віддають перевагу в’язанню, які із захопленням регулярно присвячують своєму хобі достатньо годин, залишаються в здоровому глузді, перебуваючи вже в дуже поважному віці. Тому буде справедливо підкреслити, що депресія та занепокоєння пом’якшуються та усуваються за допомогою рукоділля, а в’язання здатне надати істотну підтримку у процесі відновлення після інсульту та повернути потерпілому душевну рівновагу.