Приватний хоспіс «Sunny Park» прийме невиліковно хворих пенсіонерів

Українці з особливими потребами, які досягли похилого віку і хворі на невиліковні недуги, а також люди середньої та молодої вікової категорії з подібними проблемами зі здоров’ям та їхні сім’ї можуть розраховувати на кваліфіковану допомогу. Приватний хоспіс «Sunny Park» (Одеса, Одеська область) прийме невиліковно хворих пенсіонерів і надасть послуги хоспісу на професійному рівні. Люди, яких долають тяжкі патології, потребують особливо делікатної опіки, що далеко не завжди доступна їм у рідних стінах. Родичам треба продовжувати жити, вирішувати життєво важливі матеріальні та фінансові питання. Тому складні моменти у забезпеченні всім необхідним рідної людини зовсім не соромно довірити професіоналам. Часто останні місяці життя проходять у муках, які доставлені нестерпним болем, заподіяним вмираючою органічною тканиною. У такій ситуації потрібні сильні анальгетики та інші особливі медикаменти. Разом із привітністю та доброзичливістю молодшого персоналу, який незмінно передбачає послуги доглядальниці, надається кваліфікований сервіс.

Хоспіс – це постійний та кваліфікований контроль

Стан хворого контролюють фахівці – невролог та старша медсестра. Постійне спостереження та підтримуючі програми дозволяють лежачим хворим та підопічним, які перенесли серйозне втручання у внутрішні органи, залишатися у свідомості та підтримувати приємне спілкування з іншими гостями приватного геронтологічного закладу. Моніторування самопочуття гостей та своєчасне вживання необхідних заходів гарантують спокій сім’ї літньої людини.

Навіщо розміщують у хоспісі?

Кожна медико-соціальна установа, що надає послуги хоспісу невиліковним і вмираючим людям, яких найчастіше долає онкологічне захворювання, надає, зокрема, такий сервіс, як паліативна допомога. Сам термін походить від латинського слова pallium (плащ, накидка, покривало). Смислове навантаження паліативної допомоги полягає в тому, що це система заходів, які не позбавляють патології, коли всі засоби лікування вже вичерпані або організм не в змозі чинити опір захворюванню, але дозволяють згладити симптоматику, усунути больовий синдром і дати хворому можливість спокійно та усвідомлено провести останні роки, місяці та дні.

У чому полягають завдання, які виконують хоспіс та паліативна допомога?

  • Розміщення гостя у комфортному житловому приміщенні, де є все необхідне для відпочинку, лікування та підтримання нормального самопочуття.
  • Гігієнічний догляд, який виконують умілі та доброзичливі няньки. Зміна підгузків, заміна нижньої білизни, а також постільної білизни на першу вимогу або за потребою.
  • Профілактика пролежнів – дуже важливий фактор, який забезпечує якісний догляд за лежачими хворими та підопічними після операцій. Доглядальниці змінюють положення постояльців, які проводять практично весь час у горизонтальному стані.
  • Це ще спеціальний матрац і мазі забезпечують надійний захист від пролежнів.
  • Медсестра делікатно виконує всі уколи та крапельниці. Правильно підібрані медикаменти скорочують або зовсім усувають больовий синдром. Такі паліативні заходи дають можливість людині, яка страждає, забути про проблеми і нормально не спати, спати вночі, приємно проводити час, вільний від процедур.
  • Постійна увага до кожного гостя, яке виявляють під час щоденних оглядів та обходів провідний невролог та старша медсестра, дають можливість коригувати підтримуючі заходи та по можливості реабілітувати базові функції організму.
  • Доступно дієтичне харчування до 5 разів на день, а також до 8 разів на добу для тих, хто має спеціальне призначення ендокринолога, якщо такого режиму вимагає цукровий діабет, коли не можна пропускати прийоми їжі.
  • Соціальна адаптація є важливою частиною нормальної повсякденності, яку намагається забезпечити для всіх гостей приватний хоспіс «Sunny Park». Доброзичливий персонал допомагає налагодити спілкування серед однолітків і робить зі свого боку все можливе, щоб урізноманітнити дозвілля. Проводяться тематичні вечори, імпровізовані концерти, настільні ігри, спільні перегляди кінофільмів, вітання з днем ​​народження та іншими святами.
  • Дуже важливим аспектом є створення теплої, душевної атмосфери, коли наші гості радіють кожному дню. Для створення потрібного настрою та реалізації душевної потреби доступне запрошення священика будь-якої потрібної конфесії для спасенної бесіди, якщо цього вимагає релігійність підопічного.

Як довго люди живуть у хоспісі?

Ніхто не обмежує час перебування у палітивній установі. Вважається, що доречно поміщати родича в хоспіс за 6 місяців до передбачуваного догляду. Однак це стосується державних установ, у яких надають безкоштовні медико-соціальні послуги. Але насправді це не відповідає життєвим реаліям. У приватній установі, якою є «Sunny Park», приватний хоспіс в Одесі, стандартний пакет послуг (догляд за онкологічними хворим або тяжкохворими з іншим захворюванням, послуги доглядальниці та паліативна допомога) оплачується за один місяць. Ціна найнижча і прийнятна більшості наших співгромадян, оскільки адміністрація установи враховує соціальну та економічну кризу, яку викликала війна в Україні. Сервіс відмінного європейського рівня. Тому реабілітаційні програми та правильна медикаментозна терапія нерідко призводять до такого позитивного явища, як ремісія, коли динаміка хвороби стає позитивною. У такому разі гість залишається у хоспісі стільки, скільки йому та його родині це зручно. Перед розміщенням у будинок для людей похилого віку доступна екскурсія, яку проводить адміністрація. Під час візиту Ви самі зможете переконатися в тому, як добре налагоджений догляд за літніми українцями, а також пройтися спеціально обладнаною для прогулянок та перебування на свіжому повітрі садовою територією.