Догляд за лежачими літніми

Вашій родині потрібен догляд за лежачими хворими чи літніми людьми? Вирішити цю проблему самостійно непросто. У таких випадках часто потрібна наявність кваліфікованої допомоги, крім стандартного санітарного догляду. Хороше рішення – запросити досвідчену доглядальницю або медсестру. При наймі працівника важливо звернути увагу, які послуги може запропонувати агентство чи патронажний центр.

Особливості догляду за лежачим хворим

Догляд за хворим лежачим пацієнтом змушує багатьох родичів наймати сторонніх доглядальниць, адже залишити роботу чи навчання можуть не багато. Присвячувати час і сили нерухомому батькові чи представнику старшого покоління найчастіше доводиться вимушено. До того ж, потрібні знання різних методик лікування, виконання процедур, контроль прийому ліків — порушення режиму неприпустимі. А якщо хворий перебуває в літньому віці, то вантаж подвоюється за наявності ускладнень, захворювань хронічного типу. Будинок для літніх людей в Одесі завжди допоможе вам впоратися з проблемою.

Що потрібно для догляду за лежачим хворим:

  • забезпечення гігієни – туалет, умивання, миття тіла, зміна одягу та постільної білизни;
  • правильне харчування за режимом, попередження запорів;
  • гімнастика, масаж всього тіла або частково для оздоровлення та профілактики пролежнів;
  • профілактичні заходи проти розвитку застійної пневмонії;
  • психологічна допомога, дозвільні заходи.

Особливості домашнього утримання

Якщо людина стала лежачою хворою через якусь травму, невиліковну хворобу і це суперечить її звичному способу життя, виникає маса психологічних труднощів.

У спілкуванні з людиною похилого віку додаються ще й складнощі, пов’язані з віковими змінами в характері, роботі мозку, психіки.

Хворий може мати психічний розлад, страждати від своєї безпорадності і приймати поточний стан. Підсумком стає сильна депресія, апатія, примхи чи агресія, зміна настрою, дратівливість. До загальних проблем лікування та догляду додається опір знаходженню у замкнутому просторі, фізичні страждання.

Турбота та увага при догляді за літніми лежачими хворими

Для людини похилого віку часто потрібне не тільки забезпечення гігієни та харчування, лікування, а й психологічна підтримка. У старості людина як ніколи почувається самотньою, страждає від депресії та апатії. Тому особливої важливості набуває людський фактор. Доглядальниця має бути не просто професійною з утилітарної точки зору, а й людяною, уважною до потреб людини.

Дуже важливо спілкуватися, вислухати дідуся чи бабусю, приділяти увагу їхнім питанням та інтересам. Особливо корисно для будь-якого пацієнта мати захоплення та хобі, інтелектуальні інтереси. Це сприяє збереженню розумової енергії та бадьорості духу, покращує оздоровчі показники. Тому професійний догляд за старими старими пацієнтами включає психологічну підтримку. Розваги можуть мати різні форми – від регулярних розмов до читання, перегляду передач, фільмів. Але людську увагу не заміниш нічим, адже це показник ставлення та поваги до особистості.

Через перераховані особливості оптимальніше довірити турботу про близьких фахівців. Найкращий догляд за літніми хворими забезпечать досвідчені медсестри і доглядальниці, які вміють реагувати на зміни в стані пацієнта і швидко вживуть усіх необхідних заходів.

 

У чому перевага догляду за літніми літніми на стаціонарі?
Явною перевагою догляду за людьми похилого віку в приватному геріатричному пансіонаті «Sunny Park» вважається комплексний підхід до відновлюючих і підтримуючих програм. Що він включає? Насамперед, постійний моніторинг стану літнього українця, який виконує патронажний співробітник. На основі діагностики фахівець робить призначення, яке реалізують, у свою чергу, медсестри та доглядальниці. Завдяки правильному діагнозу та правильно підібраним лікам, санітари та няні виконують усі гігієнічні, побутові, медикаментозні та фізіотерапевтичні процедури, які оздоровлюють, підтримують пацієнта. Таким чином, якість його життя підвищується, а з ним і настрій. Отже, з'являються сили подальшої боротьби поліпшення свого самопочуття.
Які патології найчастіше наводять лежачих людей похилого віку в приватний хоспіс?
Хвороби, які часто наводять літніх українців у приватний хоспіс «Санні Парк», здебільшого мають затяжний, хронічний характер. Насамперед, це онкологічне захворювання, цукровий діабет, пневмонія, патологія серцево-судинної системи, старече недоумство. Нерідко літні пацієнти прикуті до ложа. У таких випадках наші доглядальниці та няні повністю забезпечують догляд за лежачими та тяжкохворими. Вони прибирають у кімнатах, провітрюють їх, миють і переодягають постояльців, за потреби годують із ложечки. Позитивна сторона перебування у приватному шпиталі полягає для пацієнтів у тому, що вони отримують все медикаментозне, процедурне та побутове обслуговування під одним дахом. Тому лежачому постояльцю необхідно лише пересісти в колісне крісло або прилягти на каркасні ноші для того, щоб їх доставили до оглядового або процедурного кабінету.
Як поставлене харчування для хворих, які важко вилікувати, які заселилися в приватний будинок для людей похилого віку?
Харчування в приватному будинку для людей похилого віку «Сонячний Парк» налагоджено добре. Дієтичний раціон формується провідним співробітником. Таким чином, приготування страв відбувається 4 рази на день або на добу, залежно від призначення фахівця. Продукти завжди свіжі, враховуються смакові побажання пенсіонерів. При необхідності для лежачих літніх доступне індивідуальне годування. Отже, якщо постоялець перебуває у стані сенсорної депривації, що часто є побічних ефектом після інсульту чи інфаркту, і здатний самостійність в елементарних побутових діях, то доглядальниця його погодує. Зазначимо, що медсестри та няньки проходять у нас ретельний відбір, а потім спеціальний психологічний інструктаж. Отже, персонал завжди дружелюбно налаштований до підопічних і, зрозуміло, не допускає на їхню адресу некоректні висловлювання та зауваження.
Які умови розміщення для лежачих людей похилого віку пропонує приватний геріатричний пансіонат?
Для людей похилого віку українців, яких долають хронічні або гострі недуги, приватний хоспіс «Sunny Park» надає гідні умови для розміщення. Якщо пацієнта мучить рак чи він проходить реабілітацію після перелому шийки стегна, йому потрібно максимальний комфорт і спокій. Ми пропонуємо поселення в кімнатах із двома або максимум із п'ятьма сусідами. Персональне розташування можливе за попередньою домовленістю. Його вартість, зрозуміло, вища. Ліжко може бути спеціально сконструйоване та оснащене ортопедичним матрацом. Кімнати прибирають щодня. Проводиться вологе прибирання та провітрювання. Угоди проводять усі необхідні маніпуляції гігієнічної властивості, стежать за тим, щоб пацієнт завжди був охайний, а ситуація стерильна. Харчування здійснюється 4 рази на день (на добу). Щодня постояльців виводять або вивозять на прогулянки до паркової зони на прилеглій до заснування території.
На який період приватний санаторій для літніх людей може прийняти постояльця?
Частный дом престарелых «Санни Парк» принимает постояльцев и на короткий, и на продолжительный срок времени. Как правило, все вопросы о поселении в хоспис решаются в индивидуальном порядке. Пациент может стать гостем нашего учреждения на период реабилитации после инсульта или инфаркта, который может длиться от нескольких месяцев до нескольких лет, а может поселиться на пару недель. Такой вариант возможен в том случае, если его опекун срочно уезжает в командировку или отправляется в долгожданный отпуск. В любой ситуации наши принципы не меняются. Мы обеспечиваем пожилых украинцев тщательным гигиеническим обслуживанием и стерильным бытом. Профессиональный патронаж реализует восстановительные и поддерживающие программы, используя современные методы и препараты. Персонал неизменно дружелюбен, поддерживает в подопечных хорошее настроение и стремление к укреплению пошатнувшегося здоровья.
Бажаєте отримати консультацію?
Залишіть заявку - наші фахівці підберуть оптимальний варіант послуг