Нова леводопа краще лікує хворобу Паркінсона — тремтливий параліч відступає

Вчені продовжують пошук найбільш дієвих методик лікування та пом’якшення симптоматики паркінсонізму. Як відомо, це захворювання є повільно прогресуючу неврологічну патологію, що виявляється у м’язової ригідності, частої втрати рівноваги й у загальному скороченні фізичних рухів. Найбільш очевидною зовнішньою ознакою хвороби є сильний тремор верхніх кінцівок. Для відновлення балансу нейронних гормонів та відновлення присутності потрібного обсягу дофаміну в клітинах, дефіцит якого викликає паркінсонізм, досить успішно застосовується препарат леводопа (levodopa – лат.): у вигляді ін’єкцій та у таблетках. Однак британські дослідники створили ці ж ліки, але у формі гелю. За даними коректного тестування, нова леводопа краще лікує хворобу Паркінсона — тремтливий параліч відступає і стан хворих помітно покращується.

Медикамент у желеподібному стані діє інтенсивніше

  • Таким чином, новаторам з Великобританії вдалося вдосконалити вже існуючий медпрепарат, який досить добре себе зарекомендував.
  • Леводопа в желеподібній формі є по-справжньому інноваційним рішенням ефективних ліків.
  • У такому вигляді препарат довше затримується епітеліальною тканиною – епітелій утворює щільний шар клітин, що є важливим елементом шкірного покриву, бере участь у регулюванні рухових функцій організму та регенерації тканин.
  • Леводопа у вигляді гелю набагато краще всмоктується та засвоюється організмом хворої людини.
  • Залізоподібна форма ліків дозволила досягти набагато кращого показника порівняно з дією, яку виробляє внутрішньовенна ін’єкція.
  • Гель дозволив значно збільшити концентрацію молекул леводопи в клітинах головного мозку людини, яка хвора на паркінсонізм.

Леводопа досягає більшої ефективності у вигляді назального спрею

  • Хвороба Паркінсона потребує максимально інтенсивного на ЦНС (центральна нервова система).
  • Артерії людського носа швидко всмоктують ліки у вигляді гелю, що головний мозок швидко та в повному обсязі вбирає леводопу.
  • Саме з цією метою у Великій Британії створили спеціальний гідрогель – він відмінно затримується в порожнині носа, тим самим дозволяючи препарату як слід вбратися в тканини.
  • До складу гідрогелю з пропорцією 1:1 включені бензальдегід та глутамінат.

Сенсаційне збільшення поглинання ліків

Хвороба Паркінсона відноситься до надзвичайно поширених і важко виліковних патологій сучасності. Проте гідрогель леводопи створив справжній прорив у терапії паркінсонізму. Для порівняння результативності наведемо такі цифри:

  • При використанні ін’єкції лікарського розчину концентрація речовини в головному мозку становила 0,16% від обсягу введеної дози.
  • Назальний гель продемонстрував у мозкових тканинах показник 0,49% гідроксифенілу пропіонової кислоти, який включає до свого складу леводопа, від кількості препарату, що був введений у носову пазуху пацієнта.

З усією підставою можна стверджувати, що з цим винаходом британських медиків лікування паркінсонізму переступило на досить високий черговий ступінь. Так, незабаром можна буде говорити про помітне зростання результативності повсюдної терапії хвороби Паркінсона з використанням препарату леводопа.

Як доглядати хворих з хворобою Паркінсона?

Приватний будинок для людей похилого віку «Sunny Park» (Одеса, Київ, Черкаси, Кривий Ріг) сформував найбільш дієву структуру, за якою здійснюється догляд за лежачими хворими після операції, ЧМТ (черепно-мозкова травма) та в таких програмах, як реабілітація після інсульту, інфаркту перелому шийки стегна або хребта. Патронажна опіка хворих на паркінсонізм і лікування, яке надає приватний пансіонат для пацієнтів з цим діагнозом, також виконується на найвищому рівні.

Що входить у догляд за хвороби Паркінсона?

  • Поселення в комфортних кімнатах із ергономічними меблями, що оптимально підходить для людей з обмеженим руховим функціоналом.
  • Смачне дієтичне харчування, що сприяє зміцненню організму постояльців та загальному оздоровленню пацієнтів.
  • Психологічна підтримка, що дозволяє хворим залишатися у адекватному стані повноцінного члена суспільства. Доброзичливий персонал робить усе можливе, щоб хвора людина не відчувала себе ні в чому обділеною.
  • Фізіотерапія, лікувальний масаж та спеціальна гімнастика разом із продуманою медикаментозною терапією дозволяють усунути м’язову ригідність та інші неврологічні симптоми.
  • Послуги доглядальниці та чергова медсестра 7/24 без перерв на вихідні та святкові дні — цілодобова турбота завжди приносить користь.
  • Щоденний обхід старшої медсестри та огляд невролога дозволяють точно коригувати реабілітаційні заходи та удосконалювати терапевтичний процес.
  • Соціальна адаптація у колі доброзичливих однолітків, культурне дозвілля, що стимулюють інтелект заняття, ігри підтримують гарний настрій та когнітивні здібності постояльців.
  • Лікувальна фізкультура (ЛФК) та вправи на спеціальних тренажерах зміцнюють м’язовий каркас та допомагають зберегти посильну рухову активність опорно-рухового апарату.

Зазначимо, що одними з найбільш згубних для людини неврологічних порушень є тривожність та депресія. Це досить поширені симптоми хвороби Паркінсона. Знаходження хворого в позитивно налаштованому суспільстві ровесників, пацієнтів, які обтяжені подібними діагнозами, та делікатного, що розуміє потреби своїх підопічних персоналу, гарантує успіх лікувального процесу. Індивідуальний підхід до кожного гостя пансіонату не стає перешкодою для спільних вечорів, імпровізованих концертів та свят за одним великим столом. У такій обстановці не залишається часу на рефлексію та занурення «у себе».

Додамо, що контакти установи легко знайти на відповідній сторінці мережного ресурсу. Для більш детального ознайомлення з послугами пансіонату Sunny Park доступні детальна консультація, а також безпосередня екскурсія в будинок і на територію будинку для людей похилого віку.