Перші ознаки деменції, що починається

Ознаки деменції, що починається

При проявах деменції багато родичів хворих звертаються до відповідних установ. Знайти їх дуже складно. Рекомендуємо звертатися до Будинку для літніх людей від Сонячного Парку. Наші фахівці проведуть ретельне обстеження та зможуть контролювати процес. Обслуговуючий персонал, доглядатиме за вашими бабусями та дідусями при гострій необхідності.

Деменція у людей похилого віку: чому вона розвивається, як її розпізнати і чи можна зупинити

Захворювання на деменцію, з’являється не просто так. Для цього є вагомі причини. Наприклад, від спадкових генетичних даних і передаватися з покоління до покоління. Також провокатором служать різні хвороби старих. На ранніх термінах деменцію можна виявити, але для цього потрібні знання та медичний досвід. Щоб не допустити ускладнень, потрібно професійний догляд за літніми людьми .

Деменція частий супутник літнього віку

У деяких людей похилого віку з віком проявляється деменція. Більшість жінок похилого віку на неї страждає. Багато залежить від рівня життя людей похилого віку, їх спокою та способу поведінки. Не варто турбуватися, якщо у ваших бабусь і дідусів з’явилися провали в пам’яті. Якщо вчасно звертатися до фахівців, серйозних проблем можна уникнути.

Види деменції у людей літнього віку

Сенільна деменція має основну кваліфікацію, яка ділиться на 5 видів:

– Захворювання Альцгеймер , перша стадія.

– Церебнальне -судинне порушення, це другий вид.

– До третьої групи відноситься змішаний тип, у якого захворювання розвивається від 15 до 20%.

– мультифокальна.

– Тотальна.

Ознаки старечої деменції

Симптоми та ознаки деменції мають схожість. На ранніх та наступних стадіях терміново необхідна медична допомога досвідченого лікаря. Перші ознаки:

  • Короткочасне чи тривале порушення пам’яті. Останні події дня пацієнт запам’ятовує важко. Нова інформація не запам’ятовується.
  • Хворий не орієнтується у просторі та плутає час. Людина не може згадати де живе і як її звуть.
  • Мозок неспроможна засвоїти нову отриману інформацію.
  • Критично знижується особисте сприйняття.
  • Порушення повсякденної активності.
  • Погане впізнавання членів сім’ї.

Згодом, літній людині, ставати ще гірше. Хворий живе минулими спогадами. Виявляється марення, галюцинації, депресії та змішані воєдино симптоми. Якщо у ваших родичів виявилися ознаки деменції, рекомендуємо звернутися до фахівців Будинку для літніх людей в Одесі від Сонячного Парку. Наші професійні лікарі зможуть провести огляд пацієнта та призначити лікування, яке гальмуватиме процес деменції.

Причини деменції

Поразки ЦНС призводять до генерації клітин всього головного мозку, через що клітини поступово гинуть. Деменція проявляється при патологіях організму:

– поява атеросклерозу.

– пережитий інсульт , інфаркт.

– прояв гіпертонії.

– при вживанні алкогольних напоїв.

– Перебір із лікарськими препаратами.

– Утворення пухлини в центрально-нервовій системі.

– при черепно-мозкових травмах.

– Менінгіт, вірусні захворювання, СНІД.

– При цукровому діабеті.

– Складне ожиріння.

– Генетика родичів. Передача у спадок від родичів відбувається в 65 років літньої людини.

Стадії захворювання

Прогресуюче захворювання має три стадії:

  • У першу стадію входить легке прояв деменції. Відбуваються незначні порушення інтелекту. Хворі пацієнти можуть доглядати самостійно. При цьому вони добре пам’ятають , що потрібно дотримуватися гігієни, готувати їжу і проводити прибирання.
  • У другій стадії проявляється помітне порушення інтелектуальних здібностей. Літня людина може забути вимкнути плиту, газ та будь-який побутовий прилад. На цій стадії, хворому потрібен постійний догляд та щоденний нагляд. Людина може завдати шкоди навколишнім людям, включаючи себе.
  • Третя стадія – це розпад особистості. Літні люди не можуть приймати їжу самостійно. Пацієнт стане практично овочом, який нічого не сприймає. Пацієнт перестає вставати та ходити. Забуває як слід пережовувати їжу. За такими хворими потрібен постійний догляд та нагляд за годинами.

УВАГА: На будь-якій стадії деменція може розвиватись. Термін хвороби відбувається до 10 років і закінчується летальним кінцем від повного маразму. Щоб відстрочити прогресивність захворювання, потрібно створити правильний догляд за людьми похилого віку в повному обсязі.

Особливості лікування

Лише лікар зможе відстрочити розвиток деменції. Особливо лікування входить:

– Поліпшення життя пацієнта.

– Не викликання агресії та депресії. Розлади протипоказані.

– постійні прийоми ліків.

– часті огляди лікаря. Внесення коригувань до лікування.

– психотерапія.

– Лікувальні фізичні вправи та заняття.

– Заняття із логопедом.

– розумова активність.

– Правильне харчування.

Пансіонати для людей літнього віку

При деменції у родичів літньої людини рано чи пізно постане питання про переїзд в пансіонат для літніх людей. Це найрозумніше рішення. Ваш підопічний може пройти курс лікування та пробути тимчасово в пансіонаті, щоб захворювання не прогресувало. У будь-якому випадку вам знадобиться шукати установу відповідно до необхідних умов. Сонячний Парк пропонує вам правильне рішення, яке допоможе продовжити життя вашим близьким. На нашому сайті є детальна інформація та номер телефону, де вас можуть повністю проконсультувати з будь-якого питання.