Вітаміни для літніх людей

Часте явище – нестача вітамінів в організмі людини похилого віку. Причини можуть бути абсолютно різними, починаючи від бідного харчування та закінчуючи кліматичними умовами. Сьогодні йтиметься про те, які вітаміни для пам’яті потрібні людям похилого віку.

Наслідки нестачі вітамінних компонентів

За проведеними дослідженнями стало зрозуміло, що внаслідок нестачі вітамінів може початися розвиток різних захворювань та їх загострення, у деяких випадках усе може закінчитись навіть смертю.

Захворювання, яке було викликане нестачею вітамінів, називається авітаміноз.

Гіповітаміноз – це прихована фаза захворювання. У цьому випадку людина отримує мінімальну кількість вітамінів, що дозволяє не стимулювати розвиток авітамінозу. Але цієї кількості вітамінних компонентів недостатньо для того, щоб усі процеси в організмі протікали у повноцінному режимі.

На жаль, подивившись на раціон харчування середньостатистичного старого, важко сказати, що він отримує повний список вітамінів. Дуже часто, до складу тих продуктів, якими харчуються люди похилого віку, входять виключно калорії, які не приносять ніякої користі. Макаронні вироби, консервовані продукти, смажена картопля, борошняні вироби – все це має мінімальну харчову цінність.

Вітаміни та їх значення

Недостатня кількість вітамінів — небезпечний стан як для чоловіків, так і для жінок похилого віку. Найчастіше причиною збоїв є авітаміноз. Симптоми, які можуть характеризувати нестачу вітамінів в організмі: втома, апатія, запаморочення, часті захворювання. Наявність одного симптому свідчить, що бракує вітамінів.

Як визначити нестачу вітаміну А ?

Основними симптомами нестачі вітаміну А можна вважати: швидку стомлюваність, погіршення зору, випадання волосся, ослаблення імунної системи, погіршення стану шкіри. Наповнити недостатній склад вітаміну А в організмі можна вживаючи такі продукти як: капуста, молочні продукти, печінка, жирна риба, яйця.

Вітаміни групи В

Симптомами, які характеризує нестачу вітамінів в організмі є : дратівливість, постійна втома, тьмяність волосся, апатія, погіршення стану шкіри, проблеми із травленням. Поповнити кількість вітаміну В в організмі можна з такими продуктами: жирна риба, овочі зеленого забарвлення, молочні продукти, куряче філе. Крім цього, необхідно відмовитися від шкідливих звичок.

Вітаміни групи С

Симптоми нестачі вітаміну С : кровотеча, депресивний стан, слабка імунна система, задишка, проблеми із зубною емаллю. Заповнити вітамін С можна за допомогою таких інгредієнтів як молоко, смородина та інші ягоди.

Вітаміни групи Е

Симптоми, які говорять, що в організмі не вистачає вітаміну Е : темні кола, слабкість, поява пігментних плям, різкі зміни настрою, проблеми із зором. Заповнити вітамін Е в організмі можна за допомогою таких продуктів: молоко, горох, сало.

Які вітаміни кращі?

Замислююся про те, які вітаміни підібрати для людини похилого віку, рекомендуємо звернутися за допомогою до професіонала. Кваліфікований фахівець допоможе людині похилого віку підібрати правильний вітамінний комплекс залежно від того, що саме його хвилює. Найчастіше для того, щоб правильно призначити вітаміни, необхідно здати аналізи.

Не варто забувати про те, що будь-які вітаміни є насамперед лікарським препаратом. Не займайтеся самолікуванням!

Українська мережа пансіонатів для людей похилого віку «Сонячний Парк» надає 24 години на добу та 7 днів на тиждень кваліфікований догляд за літніми , дієтичне харчування та опіку: +38 (067) 153-05-05